Ovalracing Venray

Circuitbaas Harry Maessen onderzoekt mogelijkheden voor NASCAR in Nederland en Duitsland + VIDEO

Uitgegeven door Dirk Kempen • 28 september 2015 10:04 • Print artikel

Recent berichte RaceXpress dat het circuit in het Duitse Meppen, over de grens bij Emmen, nu echt van de grond komt. Het asfalt ligt en de eerst auto's hebben het circuit getest. Circuiteigenaar Harry Maessen heeft grootse plannen met de Duitse baan.

Het circuitpark in Meppen valt in twee delen te verdelen. Het terrein heeft een circuit dat op twee manieren gereden kan worden. Daarnaast is er een oval voor Stockcars. De plannen voor het gebruik van de banen zijn al gesmeed. "Samen met Peter Grondel van de ACNN willen wij de auto's uit de verschillende ACNN klassen laten rijden op het circuit," sprak Maessen tegenover RaceXpress. De ACNN rijdt momenteel vooral op het TT-Circuit in Assen met verschillende klassen, waaronder de erg snelle Zilhouette en Open Sport Series. "Op de oval gaat de spectaculaire Late Model V8 Supercup rijden, momenteel rijden zij alleen op Raceway Venray."


In 2015 reed de NASCAR Whelen Euro Series voor het eerst op Raceway Venray. Maessen is ambitieus met zijn plannen voor beide ovals. De organisatie en het publiek waren erg enthousiast over de spectaculaire races van de V8 stockcars. Momenteel zijn de onderhandelingen voor NASCAR races in 2016 in volle gang. "Naast Raceway Venray zijn we ook bezig om de Europese NASCAR klasse ook in Meppen te laten rijden. De onderhandelingen hiervoor zijn nog in volle gang." Maessen heeft een internationale blik en is in gesprek met de Amerikaanse NASCAR organisatie om de stockcar races op beide ovals onder de NASCAR vlag te laten rijden.

De eerste tests op het circuit zijn geweest maar een exacte datum van de eerste race kon Maessen nog niet noemen. "Het asfalt ligt er maar we moeten nog veel bouwen, zoals veiligheidshekken en tribunes," aldus een erg enthousiaste Harry Maessen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS