Ovalracing Venray

Allard Kalff terug in V8 racebolide + ENTRY LIST

Uitgegeven door Dirk Kempen • 10 augustus 2015 09:47 • Print artikel

Autosportverslaggever Allard Kalff keert terug in de Late Model V8 Supercup op Raceway Venray. Tijdens het World Cup weekeinde op 15 en 16 augustus rijdt de 53-jarige inwoner van Zandvoort in de grote Stock Car. Naast Kalff is het een goed gevuld veld met 21 deelnemers.


Kalff heeft in recente jaren veel bekendheid verworven als autosportcommentator. Op het circuit is Kalff van alle markten thuis. Na enkele jaren Formule Ford werd Kalff in 1988 tweede in de Duitse Formule Opel Lotus, achter F1-coureur Heinz-Harald Frentzen.

In 1993 testte Kalff, samen met andere autosport commentatoren en technici een Formule 1-auto. In toerwagens was de Zandvoortenaar ook erg succesvol. Tweemaal werd Kalff derde in het DTCC met een Mitsubishi Carisma. In 2005 won Kalff de titel in de Nederlandse Clio Cup voor Team Bleekemolen.

Raceway Venray is Allard Kalff niet vreemd. In 2014 reed hij al eens drie races in de spectaculaire LMV8 klasse. Tijdens de LMV8 Eurocup werd er veel schade gereden maar tijdens het World Cup weekeinde staan er weer 21 auto's aan de start. De in Nederland woonachtige AustraliŽr Gerhard Newman staat voor eerst dit seizoen aan de start. Fransman Arthur Lehouck rijdt dit weekeinde weer mee nadat hij de LMV8 Eurocup miste.MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS