Ovalracing Venray

Allard Kalff geniet: "Het is hier fantastisch met hoofdletter F!"

Uitgegeven door Dirk Kempen • 1 oktober 2015 13:54 • Print artikel

Bekend coureur en tv-persoonlijkheid Allard Kalff heeft inmiddels aardig wat ervaring opgebouwd in de Late Model V8 Supercup op Raceway Venray. De inwoner van Zandvoort vindt nog het leukste aan de klasse dat hij telkens moet leren.


RaceXpress sprak met Kalff over de Late Model V8 klasse. "Vanuit mijn rol als commentator voor de NASCAR Xfinity Series werd ik benaderd door Harry en Patty Maessen, organisatoren van de Late Model V8 klasse. Sindsdien probeer ik zoveel mogelijk races te rijden." Voor Kalff is racen op Raceway Venray speciaal. "Ik vind het hier fantastisch!" De erg ervaren coureur, die 2005 kampioen werd in de Clio Cup, geniet van elk moment. "De auto is erg leuk om mee te rijden, de races zijn professioneel georganiseerd en er is erg veel respect tussen de coureurs onderling."

Respect is erg belangrijk in de Late Model V8 klasse, de auto's rijden immers met 210 kilometer tussen betonnen muren zonder uitloopstroken. Kalff heeft in eenzitters, toerwagens en GT's gereden maar de Late Model is totaal anders. "Ik moet weer heel veel opnieuw uitvinden om deze auto zo snel mogelijk te laten gaan, dat vind ik ook zo leuk aan deze klasse!." Het rijden alleen of in een groep maakt een groot verschil legt Kalff uit. "Als ik alleen aan het testen ben gaan de tijden snel omlaag maar in een groep is ook dat weer anders."

Of Kalff op 25 oktober tijdens de Finaleraces aan de start staat is onduidelijk. Naast coureur en reporter is Kalff ook actief in de paardenwereld waar hetzelfde weekeinde een belangrijke wedstrijd verreden wordt.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS