Ovalracing Venray

Aftellen naar NASCAR Whelen Euro Series en Clio Benelux Cup op Circuit Zolder

Uitgegeven door Bas Kaligis • 24 september 2015 07:06 • Print artikel

Nog twee weken en het is zo ver: het American Festival en de finale van de NASCAR Whelen Euro Series op Circuit Zolder. Voor de finale van de uiterst spectaculaire en populaire NASCAR Whelen Euro Series kan u dit jaar en ook volgend seizoen op Circuit Zolder terecht. Op 3 en 4 oktober aanstaande wordt uitgemaakt wie de opvolger van regerend kampioen en lokale held Anthony Kumpen wordt. In de aanloop naar de schitterende afsluiter van het internationale autosportseizoen op Circuit Zolder, stellen we alle landgenoten aan de start van de NASCAR Whelen Euro Series aan u voor.

Nascar Whelen Euro Series

Anthony Kumpen lieten we in het begin van de zomer al aan het woord, maar de Hasselaar, die dit seizoen ook zijn eerste stappen in de Amerikaanse NASCAR zet, is zeker niet de enige Belg die hoge ogen in de serie gooit. Ook Jerry De Weerdt, Stienes en Bert Longin, Eric de Doncker en Maxime Dumarey zijn er op 3 en 4 oktober bij en ze hebben allemaal zo hun eigen ambities en opdracht. Hoe dan ook, ťťn ding is zeker, het enthousiasme waarmee ze over de NASCAR Whelen Euro Series spreken, werkt bijzonder aanstekelijk. Deze week mag u alvast Jerry De Weerdt en de familie Longin verwachten, Eric de Doncker en Maxime Dumarey blikken op hun manier vooruit op het finaleweekend in de dagen voor de meeting.

Alvorens we aan onze ronde van BelgiŽ voor de NASCAR Whelen Euro Series beginnen, even nog een paar interessante nieuwtjes op een rijtje zetten.

- Magione: op de korte en technische Italiaanse omloop waren de zeges in de Elite 1 voor Alon Day en Nicolo Rocca. In de puntenstand leidt Ander Vilarino, voor Rocca en Romain Iannetta. Anthony Kumpen is 5de, maar gezien de dubbele punten in Zolder kan het voor de Hasselaar mathematisch zeker nog. Bert Longin staat aan de poort van de top 10 en behaalde in ItaliŽ met een 4de stek zijn beste resultaat van het seizoen.

- Magione bis: bij de Elite 2 was er een schitterend weekend voor Stienes Longin met een dubbel podium, maar Thomas Ferrando pakte wel de beide zeges. Stienes Longin is vijfde in de tussenstand van het kampioenschap, waar alles echter op een zakdoek bijeen zit. Spanning verzekerd dus!

Clio Cup Benelux

- Clio Benelux en Belgian Clio Cup: de Franse toerwagens zullen net als de NASCAR-wagens zonder twijfel voor het nodige spektakel en rijplezier zorgen tijdens het eerste weekend van oktober. De Nederlander Niels Langeveld kan zijn nipt verlies van vorig seizoen in de Clio Cup Benelux doen vergeten en op Circuit Zolder de titel behalen. Ook de Belg Romain Degeer van zijn kant is volop in de running voor de titels in de Clio 3 Cup en de Belgian Clio Cup.

Kijk voor meer informatie op de website van Circuit Zolder: www.circuit-zolder.be

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS