Autosport NL • NK Rally

Veelbelovend debuut voor rallycombinatie met een vertrouwde naam: Van Der Marel en Opel

Uitgegeven door Bas Kaligis • 23 maart 2015 15:28 • Print artikel

Timo van der Marel en Rebecca Smart hebben afgelopen weekend met de Opel Adam R2 een voortreffelijk resultaat geboekt in de Tank S Rally. Met overmacht behaalden zij de overwinning in de R2-klasse; tevens legden zij beslag op de 13e plaats in het Algemeen Klassement. Een veelbelovend debuut voor een rallycombinatie met een vertrouwde naam: Van Der Marel en Opel.

Opel Timo van der Marel TankS Rally 2015

De Tank S Rally betekende de opening van het rallyseizoen in Nederland en Van der Marel heeft direct zijn visitekaartje afgegeven en de basis gelegd voor zijn doelstelling voor 2015, de kampioenstitel in de R2-categorie.

Van der Marel: "Wij zijn uiterst tevreden over ons resultaat. De eerste 70 kilometer werden verreden over de bekende dijken in de polder; weggetjes die prima geschikt zijn voor onze Adam. De andere 35 kilometer van de in totaal wedstrijd 109 kilometers werden afgelegd op industrieterreinen en daar zijn de auto's met de hoge motorvermogens in het voordeel. Desondanks heeft onze 190 pk sterke Adam goed partij gegeven en waren we veruit de snelste in onze klasse."

De cijfers tonen het ook aan; op alle 12 klassementsproeven was de Opel Adam de snelste vergeleken met zijn concurrenten in de R2-categorie en aan de finish was de eerste zege in de R2-klasse (RC4-R2B) een feit.

Nogmaals Van der Marel: 'We hebben voorafgaand aan de rally geen enkele testkilometer kunnen rijden. We konden de auto pas afgelopen dinsdag op halen en hadden alleen maar de gelegenheid de lampen af te stellen en de bestickering aan te brengen. Desondanks voelden Rebecca en ik ons direct vertrouwd met de Adam. Ons vertrouwen nam steeds meer toe en we hebben de 12 klassementsproeven gebruikt om in samenspraak met ons serviceteam, MCC, de Adam verder af te stellen naar onze voorkeuren. Zo hebben we diverse afstellingen getest en ook verschillende banden geprobeerd."

De eerste stap is gemaakt door Timo van der Marel en Rebecca Smart, met de Opel Adam op weg naar nog meer successen!

Eindklassement algemeen
1. Jasper van den Heuvel/Lisette Bakker - Mitsubishi Lancer Evolution X - 58.26
2. Erik Wevers/Michiel Poel - Skoda Fabia WRC - + 1.22
3. Kevin Kooijman/Hans van Goor - Mitsubishi Lancer Evo X - + 1.52
13. Timo van der Marel/Rebecca Smart - Opel Adam Slam R2 - + 4.57

Eindklassement R2 Klasse
1. Timo van der Marel/Rebecca Smart - Opel Adam Slam R2 - 1:03.24
2. Gert-Jan Kobus/Martin Nortier - Ford Fiesta R2 - + 1.42
3. Janjur Monshouwer/Dolf Dekking - CitroŽn C2 R2 Max - + 2.18

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS