Autosport NL • NK Rally

Van Loon met een Subaru Impreza S14 WRC in ELE Rally: Doel is winnen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 26 mei 2015 13:10 • Print artikel

Na de eerste helft van de FIA World Cup for Cross Country Rallies, begeeft Erik van Loon zich op vertrouwd en bekend terrein. Tijdens de 51e ELE Rally rondom Veldhoven, de thuisrally voor Van Loon, start Van Loon met een Subaru Impreza S14 WRC. De ELE Rally is op 29 en 30 mei. Van Loon heeft slechts n doel: winnen!

De ELE Rally kan ik natuurlijk niet overslaan, zegt Van Loon. In 2011 heb ik gewonnen met een Ford Focus WRC. Dit jaar ga ik met de Subaru Impreza S14 WRC proberen om de overwinning te pakken. Het was even zoeken naar een goede en geschikte auto, maar met de Subaru heb ik een geweldige auto gevonden. Hein Verschuuren gaat mij navigeren, Hein heeft veel ervaring en tijdens de tests met de S14 hebben we al goed kennis gemaakt. Ik heb er vertrouwen in!

De 51e ELE Rally vindt plaats op 29 en 30 mei. SchippersStop in Veldhoven zal worden omgetoverd tot een heus Rallydorp. De rally heeft diverse veranderingen ondergaan, zo worden op vrijdag de zes proeven rondom Helmond verreden inclusief een speciaal servicepark bij VDL Industrial Modules. Op zaterdag staan de resterende elf proeven op het programma. De rally begint vrijdag om 19:17 uur in Veldhoven, de finish van vrijdag is rond de klok van half 1. Op zaterdag herstarten de deelnemers om 12 uur, de finish is s avonds om 11 uur. Van Loon en Verschuuren starten met nummer 1 op de Subaru Impreza S14 WRC.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS