Autosport NL • NK Rally

"Hellendoorn Rally goede opwarmer voor de Dakar Rally 2016, uitdagende strijd"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 16 september 2015 17:00 • Print artikel

De Hellendoorn Rally staat garant voor spanning en spektakel. Erik van Loon hoopt dat dit aankomend weekend wederom zo is. Van Loon gaat samen met Harmen Scholtalbers van start in de Subaru Impreza S14 WRC. Het is de tweede rally op Nederlandse bodem dit jaar voor Van Loon met de Subaru.

Erik van Loon

“Het is een leuke afwisseling tussen de Cross Country wedstrijden in,” zegt Van Loon. “Ik heb al veel kilometers gemaakt, dus aan wedstrijdritme ontbreekt het niet. Aan het eind van de maand ga ik naar Marokko om te testen voor Dakar en aansluitend start de OiLibya Rallye, dus Hellendoorn is een goede opwarmer hiervoor. Maar het gaat hopelijk ook een leuke en uitdagende strijd worden tussen een aantal snelle jongens in snelle auto’s. Ik ben benieuwd naar het eindresultaat op zaterdagavond.”

Naast Van Loon staan er nog twee andere WRC’s aan de start, twee Fiesta WRC’s met Dennis Kuipers en Bernhard ten Brinke aan het stuur. “Tegen Dennis en Bernhard heb ik het onlangs nog opgenomen in de Cross Country. Maar hier in Hellendoorn is het natuurlijk helemaal anders, ik heb zin in de strijd!” Daarnaast staan er nog drie R5’s en enkele Evo’s aan de start. “Het zal dus een goed gevecht worden voor een topklassering.”

De rally begint vrijdagavond om half zeven bij De Kroon in Hellendoorn. Daarna volgen er zes proeven en eindigt de eerste dag rond middernacht. Zaterdagochtend om negen uur begint de Hellendoorn Rally weer, na tien proeven finishen de deelnemers om acht uur, eveneens bij De Kroon. Het servicepark is bij Van Keulen op de Industrieweg in Nijverdal.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS