Autosport NL • NK Rally

FOTO'S: Vette actie bij het RallyPro Circuit Short Rally op Circuitpark Zandvoort

Uitgegeven door Bas Kaligis • 3 maart 2015 16:52

RallyPro Circuit Short Rally op Circuitpark Zandvoort Porsche Kevin Abbring

Op 28 februari werd op het Circuitpark Zandvoort de vijfde editie van de RallyPro Circuit Short Rally verreden. Een eerste lustrum met een gevarieerd startveld! Op KP1 werd snel duidelijk, dat Kevin Abbring met Piero Vandeputte als navigator in de Porsche 997 GT3 de leiding van het algemeen klassement zou nemen. De kampioen Short Rally van vorig jaar Ruurd Ochse met navigator Albert Jan Bosscha in de Honda Civic Type-R R3 moest zijn titel verder verdedigen tegen onder andere Hans Weijs met Wim Vleugels in de VW Golf 4 Kit Car, en Marc Schipper en Niels van Duijn met de Subaru Impreza 555. Ook de Mitsubishi Evo’s van Schapers met Jasper van den Heuvel, Antoine van Ballegooien met Johan Findhammer en Martin van Iersel met Johan Schop wilden graag een goed begin van het rallyseizoen.

RallyPro Circuit Short Rally op Circuitpark Zandvoort

Na de eerste boucle stond Abbring stevig op de eerste plaats met Schipper en van Ballegooijen op de plaatsen 2 en 3. Ruurd Ochse lag toen nog voor op zijn grootste tegenstander Hans Weijs.

Ook tijdens de tweede boucles van de wedstrijd hield Abbring de voorsprong vast. Als tweede eindigde Antoine van Ballengooijen en op de derde plaats Marc Schippers. Hans Weijs (plaats 6) wist op zijn beurt Ruurd Ochse achter zich te houden. Ook Jurgen de Bruin reed een goede wedstrijd en nestelde zich op de zevende plaats in het algemeen klassement.

In de laatste boucle reed Kevin Abbring schade, maar wist de rally toch uit te rijden en eindigde als eerste. Op de tweede plaats finishte equipe Schoppes/Van Duin voor Van Ballegooijen/Findhammer. Het lukte Ruurd Ochse niet om de voorsprong van Hans Weijs in te lopen. Weijs eindigde als vijfde, terwijl Ochse op de elfde plaats aantikte. De vierde stek was voor Martin van Iersel.