Autosport Internationiaal Singleseaters • NEC Formule Renault 2.0

Eerste overwinning Morris in F.R. 2.0, Schothorst scoort punten in Assen + UITSLAG

Uitgegeven door Johan Vis • 3 augustus 2014 14:55

ASSEN – De tweede race van de Formule Renault 2.0 op het TT Circuit Assen was een prooi voor Seb Morris. De Brit won tijdens de Gamma Racing Day zijn allereerste overwinning in de Formule Renault 2.0 met een voorsprong van meer dan zeven seconden op de nummer twee, Ryan Tveter. Louis Deletraz eindigde op het podium als derde en pakte met deze positie de leiding in het kampioenschap. Dat al voor de derde maal van leider wisselt.

Seb Morris Formula Renault 2.0 TT Circuit Assen 2014

Steijn Schothorst reed erg sterk rond in de tweede race van het weekend. De Nederlander in dienst van Manor MP scoorde zelfs punten tijdens zijn thuisrace op de Drentse hei. Schothorst reed lange tijd in een groepje rond en finishte uiteindelijk als zevende.

De andere Nederlander in de Formule Renault 2.0, Roy Geerts, zag een mindere kwalificatie niet als een nadeel. De Nederlander ging vol de strijd aan en probeerde punten te scoren in zijn thuisrace op het TT Circuit Assen. Helaas werd de vechtlust van Geerts niet beloond met punten. De AV Formula-coureur kwam als elfde over de finish.