Autosport Internationaal Toerwagens • NASCAR

Zware race brengt Anthony Kumpen tweede titel in Euro NASCAR Elite 1

Uitgegeven door Dirk Kempen • 9 oktober 2016 19:56 • Print artikel

Na de eerste race op zaterdag bleef het nog onrustig op Circuit Zolder. Borja Garcia had met zijn snelste ronde de pole position voor de tweede race gescoord. Alon Day had de tweede snelste tijd gereden maar hij werd, vanwege de crash met Frederic Gabillon, vijf plaatsen teruggezet. Marc Goossens werd vanwege zijn crash met Bert Longin ook vijf plaatsen teruggezet.


De laatste race van het seizoen werd een waar spektakel. Kumpen startte als tweede maar zijn start ging volledig mis. Marc Goossens had een goede start en sloot aan bij Borja Garcia. Hierdoor zag Kumpen aan de buitenkant in de eerste bocht. De Belgische titelfavoriet viel terug naar plaats zes. In de eerste ronde ging de andere titelkandidaat, Frederic Gabillon, naar de tweede plaats, voorbij Goossens.

Nadat Kumpen naar de vijfde plaats was gegaan, voorbij Nicolo Rocca, vormde de Belg een bedreiging voor Renger van der Zande. De Nederlander verdedigde sterk en vormde een trein met Kumpen, Rocca, Alon Day en Gianmarco Ercoli. Kumpen en Rocca raakten elkaar waardoor Rocca de pits in moest. Kumpen viel terug naar plaats acht.


In de tweede helft van de race waren er problemen voor de leider Borja Garcia. De Spanjaard ging van de baan in de Jacky Ickx chicane en zocht verontwaardigt de pits op. Kampioenschapskandidaat Gabillon nam de leiding, voor Goossens en Alon Day. Van der Zande eindigde de race op de vierde plaats. De achtste plaats was voldoende voor Kumpen om zijn tweede titel veilig te stellen.

Team Raceway Venray haalde het maximale uit een zware race. "Ik had een goede start," sprak Maik Barten. "Ik bleef uit de problemen en haalde een aantal rijders in." Op zijn hoogtepunt reed de snelle Brabander zelfs op de twaalfde plaats. "Na de tweede ronden blokkeerden mijn remmen, hierdoor moest ik de rembalans aanpassen, dat was niet ideaal." Barten moest in de verdediging en nam genoegen met plaats vijftien. "We hebben het maximale uit de auto gehaald. De mannen van Hendriks Motorsport hebben deze winter een flinke klus om de auto klaar te stomen voor 2017, daar heb ik alle vertrouwen in." Teamgenoot Barry Maessen maakte in de Ziekenhuisbocht een fout bij het passeren van Barten, hierdoor viel de Limburger terug naar plaats negentien.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS