Autosport Internationaal Toerwagens • NASCAR

Top NASCAR-team CAAL Racing maakt Elite 2-rijders bekend voor seizoen 2017

Uitgegeven door Dirk Kempen • 15 januari 2017 15:16 • Print artikel

Een van de topteams uit de NASCAR Whelen Euro Series, CAAL Racing, heeft haar rijdersbezetting voor de Elite 2 klasse compleet. De drie rijders zijn bijna volledig nieuw voor het team. Arianna Casoli reed in 2016 de laatste twee weekeinden voor het team. Felipe Rabello maakt voor 2017 de overstap van SPV Racing naar CAAL Racing. Tot slot sluit rookie Gil Linster zich aan bij het team.


CAAL Racing neemt afscheid van Salvador Tineo Arroyo en Justin Kunz. Tineo Arroyo vormde de eerste helft van het seizoen de enige bedreiging voor kampioen Stienes Longin. Uiteindelijk eindigde de Spanjaar als vierde in het kampioenschap. Justin Kunz maakte in 2016 zijn debuut met een vijfde plaats in Adria als hoogtepunt. Of dit duo in 2017 op de NASCAR grid staat is nog niet bekend. Ariana Casoli reed, een gedeelte van het seizoen, voor de derde auto van het team. Zij komt terug in de nummer 54, de auto van Alon Day.

Casoli wordt vergezeld door Felipe Rabello en Gil Linster. Rabello, afkomstig uit Brazilië, reed in 2016 de seizoensfinale van de Europese NASCAR serie. In de Elite 1 klasse eindigde hij als zestiende en negentiende in beide races. De coureur uit Belo Horizonte reed in Brazilië in verschillende toerwagen klassen. Teamgenoot Gil Linster is afkomstig uit Luxemburg. Linster heeft ervaring met American muscle, enkele jaren geleden reed hij een Ford Mustang in de Spezial Tourenwagen Trophy. In november testte de Luxemburger voor CAAL Racing in Magione.

Hoe de Elite 1 bezetting van CAAL Racig er uit gaat zien is nog niet bekend. Het NASCAR Whelen Euro Series seizoen start op 8 april in Valencia.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS