Autosport Internationaal Toerwagens • NASCAR

NK Citybug-racer Max de Bruijn test Chevrolet NASCAR-auto op Circuit Zolder

Uitgegeven door Dirk Kempen • 6 november 2016 13:17 • Print artikel

In de aanloop naar raceseizoen 2017 testte Hendriks Motorsport afgelopen week op Circuit Zolder. De NASCAR Whelen Euro Series Chevrolet SS werd getest door, onder andere, Max de Bruijn. De Bruijn maakte dit seizoen zijn debuut in de Citybug Cup en legt de lat hoog voor 2017.


Max de Bruijn maakte in 2016 zijn debuut in de autosport. Na een race in de SLK Cup werd de Voorhouter gevraagd door Johan Kraan om in te stappen in de Citybug Cup. "De ideale opstapklasse voor een karter," sprak De Bruijn tegenover Racexpress.nl. "De kleine voorwiel aangedreven auto leert je de basis van het autoracen." De 19-jarige De Bruijn haalde de derde plaats in het kampioenschap. Voor 2017 houdt hij zijn opties open. Op Circuit Zolder testte De Bruijn een krachtige NASCAR Whelen Euro Series auto van Hendriks Motorsport.

De auto waar De Bruijn in reed werd afgelopen seizoen bestuurd door Maik Barten. Via Barten kwam De Bruijn in contact met Hendriks Motorsport. "Het was een top ervaring!" sprak De Bruijn enthousiast. "De auto was helemaal nieuw voor me, ik heb echt genoten." Voor de 19-jarige rijder was de 400pk sterke stockcar een goede uitdaging. "De auto is niet te vergelijken met de de Citybug Cup. De stockcar is achterwiel aangedreven én rijdt op slicks." De Bruijn had de grootste uitdaging aan het bijzondere type band waar de auto op rijdt. "De Michelin slicks zijn ballon banden, dat betekend dat ze niet stevig zijn aan de zijkant. Bij deze banden is het erg lastig in te schatten hoeveel grip je écht hebt," vervolgde de Voorhouter.

Naast De Bruijn werd de auto ook getest door Maik Barten en de Belg Diederik Ceyssens. Voor De Bruijn staat de volgende test al gepland. "Binnenkort test ik ook een TCR-auto van Bas Koeten Racing," sloot het jonge talent af.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS