Autosport Internationaal Toerwagens • NASCAR

Nieuwe teambaas wel gecharmeerd van Nelson Piquet Jr.

Uitgegeven door Casper Bekking • 15 december 2010 00:29 • Print artikel

Nelson Piquet Junior komt in 2011 het gehele seizoen uit in de Nascar Camping World Truck Series. De ex-Renault F1-coureur gaat rijden voor Kevin Harvick Inc. Piquet debuteerde afgelopen jaar tijdens de seizoensopener op de Daytona International Speedway in het spectaculaire kampioenschap. Hij eindigde daarin als zesde en nam vervolgens aan nog vier races deel.


“Dit is een zeer unieke kans, om een rijder als Nelson deel te laten uitmaken van KHI”, zei mede-eigenaar Kevin Harvick. “In de vijf races die hij afgelopen jaar heeft gereden in de Truck Series heeft hij niet alleen waardevolle tijd in de auto opgedaan, maar hij heeft zichzelf ook bewezen door enkele solide resultaten neer te zetten. We zijn blij dat Nelson komend jaar deel uitmaakt van ons team in deze klasse waarmee hij weer een nieuwe stap in zijn carrière zet.”

De Braziliaan zelf voegde daar aan toe: “Ik ben blij dat ik KHI kan komen versterken en ga rijden in de Truck Series. Ik kijk uit om de professionaliteit en ervaring van het team te combineren met de ervaringen die ik afgelopen jaar in de vijf races heb opgedaan. Ik wil het team en het management danken voor deze kans. Ik kijk uit naar de samenwerking en kan niet wachten om met de Chevrolet Silverado de baan op te gaan en races te gaan winnen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS