Autosport Internationaal Toerwagens • NASCAR

Nieuw Nederlands team in NASCAR Whelen Euro Series 2017; Hendriks Motorsport waagt de stap

Uitgegeven door Dirk Kempen • 26 oktober 2016 14:34 • Print artikel

Het Limburgse Hendriks Motorsport maakt zich klaar om in 2017 aan de start te staan in de NASCAR Whelen Euro Series. Na een eerste kennismaking met de auto, die zij inzette voor Raceway Venray, op Circuit Zolder, maken ze voor 2017 de overstap.


Hendriks Motorsport is een bekende naam in de Nederlandse autosport. Vanaf 2009 voorzien zijn vele autospeedway en dragrace teams van onderdelen. Onderdelen worden ook veel zelf gemaakt. Vanaf 2013 zijn zij nauw betrokken bij de LMV8 Oval Series op Raceway Venray. Het team importeert chassis van het Amerikaanse merk Lefthander. Daarnaast is het team ook actief in de Supercar Challenge. De Pumaxs RT van Henk Thuis, voorzien van een 6,7L Chevrolet LS7 V8, is ontwikkelt door de Nederlandse equipe.

"Op verzoek van Harry Maessen (eigenaar van Raceway Venray), hebben we de NASCAR auto's ingezet op Circuit Zolder," sprak teambaas Joep Hendriks tegenover RaceXpress.nl. "Dat beviel erg goed!" Coureurs Barry Maessen en Maik Barten in de Elite 1 klasse, en Guillaume Deflandre en Marko Stipp in de Elite 2 klasse reden sterke races. De rijders haalden elke race de finish, Deflandre noteerde de beste resultaten met twee tiende plaatsen in de Elite 2 klasse. Of de auto's ook echt worden overgenomen door Hendriks Motorsport is nog onduidelijk. "We zijn hierover nog in onderhandeling," gaf Hendriks aan. "In 2016 hebben de auto's alleen op Raceway Venray en Circuit Zolder gereden, maar wij willen het hele seizoen 2017 gaan rijden."


MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS