Autosport Internationaal Toerwagens • NASCAR

NASCAR Whelen Euro Series niet naar Frankrijk in 2017, wel in Nederland + KALENDER

Uitgegeven door Dirk Kempen • 30 november 2016 08:54 • Print artikel

Hoewel al enkele races bekend waren heeft de NASCAR Whelen Euro Series nu haar definitieve kalender voor 2017 onthuld. De nieuwe datum van de races op Raceway Venray en de races op de Hockenheimring werden nogmaals bevestigd. Er was echter nog één verassing op de kalender, Franciacorta maakt zijn debuut.


Inmiddels traditioneel start het NASCAR seizoen op Circuit Ricardo Tormo nabij Valencia, Spanje. Door de nieuwe datum voor Raceway Venray is er dit jaar geen race in mei. In juni staan de auto´s aan de start tijdens het populaire American Speedfest op Brands Hatch. Daarna maakt de klasse haar debuut op de Hockenheimring. Raceway Venray vormt het toneel voor de laatste ronde van het reguliere seizoen. Op 15 en 16 juli rijden de NASCAR auto´s samen met de LMV8 Eurocup op de snelle halve mijls oval. Opvallend is de afwezigheid van een Frans circuit. Door het verdwijnen van Tours Speedway is 2017 voor het eerst dat de klasse geen race in Frankrijk heeft. Frankrijk is het land waar de klasse is ontstaan.


Nieuwe naam op de kalender is Autodromo di Franciacorta, nabij het Gardameer in Italië. Voor de vierde keer in vijf seizoenen wisselt de Italiaanse ronde van het kampioenschap van circuit. Franciacorta is een circuit dat weinig gebruikt wordt door internationale series. In 2010 reed de European Touring Car Cup op het pittoreske circuit. In 2014 en 2015 werd de baan bezocht door het FIA World Rallycross kampioenschap. Voor de derde keer op rij is de seizoensfinale op Circuit Zolder in oktober.

Voor het seizoen begint staan er testsessies gepland. Op 13 januari en 10 februari zijn (aspirant) teams en coureurs welkom op het Franse testcircuit Fontenay le Comte.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS