Autosport Internationaal Toerwagens • NASCAR

Geen NASCAR voor Bert Longin in 2017?: "Volgend jaar rijd ik nog één klasse"

Uitgegeven door Dirk Kempen • 29 november 2016 08:55 • Print artikel

Voor Bert Longin was 2016 een erg druk jaar. De 51-jarige Leuvenaar had een vol raceseizoen met Belcar, NASCAR Whelen Euro Series en European Le Mans Series. Voor 2017 gooit Longin het over een andere boeg.


"In 2017 rijd ik nog één kampioenschap," sprak Longin tegenover het Vlaamse tv-programma De Zevende Dag. In het interview sprak Longin nog geen definitieve keuze uit over welke klasse hij zal rijden, hier denkt hij nog over na. Longin heeft veel ervaring in de autosport. De succesvolle Belg won titels in Belcar én races in het FIA GT kampioenschap. Inmiddels heeft hij zijn derde NASCAR Whelen Euro Series seizoen afgerond met PK Carsport. In deze klasse haalde hij viermaal het podium. Dit seizoen moest hij de eerste race op Raceway Venray verstek laten gaan door zijn drukke schema. "Ik reed op zaterdag in een LMP3 in Imola, en nu hier met NASCAR op Raceway Venray," sprak de Belg destijds tegenover Racexpress.nl. "Ik heb niet geslapen vannacht, om op tijd hier te komen."

Als Longin er voor kiest om niet meer in de Europese NASCAR klasse te rijden staat zijn opvolger al klaar. Zoon Stienes Longin haalde afgelopen seizoen de titel in de NASCAR Elite 2 klasse. De jongere telg maakt graag de overstap naar Elite 1. Hoe de plannen precies uit gaan pakken volgt in een later persbericht.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS