Karting • NAB

Nico Xhofleer beloond met NK titel: "Het was één groot feest"

Uitgegeven door Casper Bekking • 31 oktober 2008 14:15

Nico Xhofleer, Zanardi en PP Mechanics; het betekende de winnende combinatie. Xhofleer, uitkomend in de 125cc schakelklasse 08, kwam met een grote voorsprong van liefst 27 punten naar Genk waar de laatste race van het NAB Nederlands Kampioenschap karting werd gehouden. Xhofleer was de grote favoriet maar dat brak hem op tijdens de kwalificatie. Dat resulteerde in een teleurstellende twaalfde startpositie voor de eerste race. De Nijmegenaar hoopte stellig op regen. En alsof er een engeltje op zijn schouder zat werd hij op zijn wenken bediend. Vlak voor de eerste race begon het te regenen en dat betekende tevens de ommekeer voor Xhofleer. Hij perste er een geweldig tempo uit en haalde de ene concurrent na de andere in.

Spanning ten top

"De kwalificatie verliep niet goed", vertelde Xhofleer. "Ik zat achter een collega, die een vastloper kreeg. Ik moest hem ontwijken en vloog naast de baan. Ik had zoiets van: je hebt maar tien minuten en ik nam niet het geduld om de banden schoon te rijden en goed op te warmen. Daarna ging ik als een gek tekeer terwijl ik eigenlijk mijn verstand had moeten gebruiken, dus dat was achteraf balen. Tijdens de training op zaterdag was ik veel sneller maar zo’n slechte kwalificatie gooit dan een hoop roet in het eten. Ik wist dat ik aan een zevende plaats genoeg had voor de titel, en dan zou mijn concurrent Selies tweemaal moeten winnen."

Nico Xhofleer is strakke stijl

Met deze info begon de wedstrijddag voor Xhofleer, die heel gedreven was. Toch was zijn hoop gevestigd op de donkere wolken boven het circuit van Genk. "Voor aanvang van de eerste race wilde ik graag regen. Ik had het nog niet gezegd of het begon te druppelen. Ik reed de baan op en het voelde direct goed. Dit zou mijn dag worden. Ik moest vanaf P12 starten en het ging direct goed. De kart lag lekker en kon de een na de ander voorbij. Toen ik op de derde plaats lag wist ik dat het genoeg was en ik kampioen zou worden. Op het moment dat ik het parc-fermé uitkwam werd ik volledig onder de champagne gespoten. Ik kreeg zelfs nog 'Belgische champagne' over me heen: een emmer vol met water! Maar het maakte niet uit want het was één groot feest. Na zeven jaar karting zie ik deze titel als een grote bekroning, dat voelde geweldig!"

De grootste fans van Nico

"In de tweede manche werd het steeds droger en de regenbanden hielden het niet. Maar het maakte allemaal niets meer uit. Ik heb de vlag gepakt en donuts gedraaid en zo de banden helemaal opgerookt. Het bijzondere was dat ik met startnummer 185 rijd en dit jaar kampioen word met 185 punten! Dat ik op deze leeftijd nog kampioen kan worden, super!", aldus een uitzinnige Nico Xhofleer.

Nico Xhofleer wil de volgende betrokkenen bedanken voor de onvoorwaardelijke steun:

Marco Janssen Installatietechniek uit Nijmegen
Het Grootkeuken Gilde uit Reuver
PP Mechanics uit Afferden
Zanardi Holland
monteur Alex Bongers
monteur Harm Hoek
Walter van Lent
en natuurlijk de grootse steun in alles vrouw Karin en dochters Isabel en Rosalie.

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS