Karting • NAB

Girlpower met Charlotte Verkuijlen; terugblik op Winterkampioenschap

Uitgegeven door Bas Kaligis • 19 februari 2011 18:09

Charlotte Verkuijlen heeft deze winter met succes deelgenomen aan de NAB Winterbokaal. De snelle dame kwam uit in de Mini Max, waar zij als enige dame voor het Nederlandse Simons Kart Team uitkomt. In vier races werd gestreden om de punten en de felbegeerde titel. De eerste ronde had plaats in Kerpen, en de beslissende race werd in Genk verreden.

Charlotte Verkuijlen wint NAB Winterbokaal

De 14-jarige Verkuijlen toonde op beide circuits haar snelheid en was regelmatig voorin te vinden. In Kerpen won ze de eerste race, om in de tweede manche als tweede te finishen. In België kwam het grote talent op een tweede en derde positie binnen en stelde zo het kampioenschap veilig. Een knappe prestatie in een sterk veld, en zeker gezien het feit dat Verkuijlen slechts een jaar actief met de wedstrijdsport bezig is. Komend jaar gaat ze deelnemen aan het MiniMax kampioenschap van Chrono Karting, opnieuw bij Simons Kart Holland.

Charlotte Verkuijlen
Dochter van Carole en Ad Verkuijlen (V.A.Motorsport)
Broertje Bart, 11jaar (Grootste fan van Charlotte, zelf geen kart ambities)
Geboren: 01-04-1996 ( geen 1april grap )
School: VWO 3 Zwijsen College Veghel
Hobbys: Fitness , karten , sleutelen
Woonplaats: Sint Oedenrode

"Racebloed.. Daar wordt je mee geboren en dat zit in de genen en in het dna", zegt vader Ad Verkuijlen, zelf geen onbekende in de racerij. Verkuijlen Senior is met zijn bedrijf VA Motorsport een specialist op het gebied van rolkooien. "Charlotte begon 2,5 jaar geleden met karten, eerst indoor in Uden waar zij een cursus heeft gevolgt om de grondbeginselen bij te brengen. In februari 2009 zijn we voorzichtig met een oude Gillard naar Berghem gegaan om de eerste meters buiten te gaan rijden. Zo zijn we het hele jaar ongeveer om de twee weken naar Oss of Eindhoven gaan trainen."

"In Oktober 2009 ben ik met Charlotte naar de laatste race van Chrono Karting in Berghem wezen kijken hoe het er in het echt aan toeging. Wij hadden beide nog nooit een kartrace van dichtbij meegemaakt. En toen we samen naar huis reden kwam onderweg de vraag: “Pap, kunnen we de wintercup rijden?“ Zo gebeurde het dat na weken van uitstellen en wachten door de winter, op 24 Januari 2010, de dag dat ik mijn 50e verjaardag vierde, Charlotte haar race debuut maakte."

"Alle begin is moeilijk dus ook wij zijn in de achterhoede moeten beginnen, en ik begon op een gegeven moment technisch ook een beetje vast te lopen en had behoefte aan aan een backup en informatie om er wat sneller uit te komen. Ik heb contact gezocht met Hai Simons die ik al kende, omdat hij bij mij weleens materiaal kocht. Vooral zijn kennis en in zijn manier van werken, kon ik me erg goed in vinden. Dus hebben we in juli 2010 de overstap naar Simons Kart gemaakt, en vanaf toen hebben we erg grote stappen gemaakt. Het begon al in Berghem met de BNL Benelux cup waar Charlotte pole trainde in de MiniMax, wat voor velen onmogelijk leek, maar een voorbode wat nog ging komen."

"In de NAB WinterCup heeft Charlotte laten zien dat er komend seizoen wel degelijk met haar rekening gehouden moet worden.
Dit jaar rijden we het gehele Chrono MiniMax kampioenschap en daarnaast ook nog in Belgie de BNL met een Rotax Max Junior", besluit Ad Verkuijlen over de raceplannen voor 2011.

Bekijk HIER de website

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS