Karting • NAB

Fazio Franssen Nederlands kampioen na fantastische inhaalrace

Uitgegeven door Casper Bekking • 30 oktober 2008 19:48

Fazio Franssen heeft op overtuigende wijze en als een waardig kampioen de titel behaald in de klasse Minimax. De talentvolle Limburger won dit seizoen al vijf races voor het Nederlands kampioenschap karting en sloeg definitief zijn slag op zijn thuiscircuit in Genk. Voor de vele fans reed hij de race van zijn leven. Zaterdag lag de kart door gebrek aan grip niet naar wens, toch kon hij zich mengen in de kopgroep. In de race op zondag wilde hij laten zien wat hij in huis had. Vader Dino Franssen had inmiddels tips over de afstelling van Jos Verstappen ter harte genomen en dat bracht uitkomst. De kart had nu een goede wegligging en Fazio was gebrand op resultaat. In de beginfase kreeg hij echter een tik en verloor vele posities. Vanaf de negende plek bleek er weinig hoop, maar de 10-jarige coureur gaf niet op en verschalkte één voor één zijn opponenten. Uiteindelijk won hij de race, hoe kan je een kampioenschap mooier afsluiten?!

Fazio Franssen kampioen Mini-Max

"Zaterdag hadden we te weinig grip waardoor we net wat tekort kwamen", vertelde vader Dino Franssen. "Het was koud en daar hadden we niet helemaal goed op geanticipeerd. Voor de tweede race had ik overleg met Jos (Verstappen red.) hoe we een betere wegligging konden krijgen. Hij gaf enkele tips en het probleem was direct een stuk minder, Fazio reed direct drie tienden sneller."

"In de race op zondag leek het alsnog fout te gaan", vervolgde Franssen Senior. "Fazio startte vanaf de vierde plaats maar er knalde iemand achterop. Hij kwam terug de baan op als negende en reed vervolgens fantastisch naar de overwinning. Absoluut de mooiste race van het jaar. Zo sluit hij het seizoen als waardig kampioen af met vijf overwinningen in zes evenementen. Nu gaan we testen met Max Verstappen in de KF3 en de Cadetklasse. Maar ik wil via deze weg Jos Verstappen en Richard Pex bedanken voor hun grote steun, zonder hen was dit nooit gelukt!", aldus Dino Franssen.

Ook Fazio keek als kersverse kampioen met een goed gevoel terug op zijn weekend: "Het was een heel goed weekend! Het begon wat minder want zaterdag in de eerste race had de kart weinig grip en gleed teveel. Zondag ging het veel beter na de tips van Jos Verstappen. De race was ook super natuurlijk, vanaf negen terug naar de eerste plaats. Na afloop hebben we het gevierd met alle fans, veel champagne gespoten want dat hoort er natuurlijk bij. Ik wil vooral Jos en Richard bedanken, en ook mijn opa, mijn ouders, mijn oom Marco Franssen en iedereen die mij steunde."

Fazio Franssen wordt ondersteund door: Jos Verstappen Engineering, Internetgemeentegids.nl, Pex Dakbedekkingen Maasbracht, Autoschade Vrancken Schinnen, Car Audio Plus Geleen, Ed Haex Dakbedekkingen Geleen, Xeramic Pruducts, AM Colourline Spaubeek, Fourstar Integratie Rijen, Creemers Ramen en Deuren Sittard, Hotel Normandie Geleen, Offermans Joosten Group Geleen en CV Service Zuid Geleen.

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS