Autosport Internationaal Toerwagens • LMS

Mooie afsluiting van het 2014-seizoen voor Jeroen Bleekemolen in Abu Dhabi

Uitgegeven door Mark Heus • 16 december 2014 12:54

Jeroen Bleekemolen heeft een druk maar mooi seizoen afgesloten met een sterke tweede plaats tijdens de Gulf 12Hours op Yas Marina Circuit in Abu Dhabi in de PRO-klasse. De voor het team Abu Dhabi Black Falcon uitkomende Bleekemolen reed de eerste stint op de eerste positie, maar helaas konden zij deze plaats niet vast houden. Na twaalf uur racen finishte Black Falcon maar drie seconden achter de winnaars van team AF Corse.

Jeroen Bleekemolen Abu Dhabi

“Het was een mooie race”, vertelde Jeroen Bleekemolen tegen RaceXpress.nl. “12 uur lang heeft ieder team alles moeten geven, een echt sprintrace. En het verschil bij de finish met de top 3 binnen 5.4 seconde geeft al aan hoe close het was. Ik heb zelf heerlijk stints gereden en ervan genoten. Door de pauze in het midden van de race heeft deze wedstrijd twee starts, die ik beiden heb gedaan. Twee keer pakte ik de eerste positie, kon iets wegrijden en de auto op de eerste plaats inleveren. Natuurlijk is het jammer als je de wedstrijd met zo weinig verschil verliest, toch kijk ik erg tevreden terug. We hebben alles gegeven.”

Veel tijd om te rusten heeft de snelle inwoner van Aerdenhout niet. Op 5 Januari rijdt de jongste Bleekemolen de 24 uur van Dubai met het team Abu Dhabi Black Falcon.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS