Autosport Internationaal Toerwagens • LMS

Ex Red Bull Formule 1-coureur Mark Webber verklaart de populariteit: "Het was nagel bijtend!"

Uitgegeven door Wim Boekel • 1 maart 2016 19:25

Porsche was recent in Abu Dhabi om de vernieuwde Porsche 919 Hybrid te testen op het Yas Marina Circuit. Daarbij werkte het team uit Weissach samen met Michelin om de juiste banden te vinden voor het nieuwe seizoen van het FIA World Endurance Championship. Onder andere Mark Webber stapte achter het stuur.

Porsche Hartley Webber en Bernhard

De voormalig F1-coureur kijkt tevreden terug op de test in het Midden-Oosten, zo vertelt hij aan Sportscarone: “Het ging goed, we zijn behoorlijk blij met alles wat we deden. We hebben veel dingen getest, het was een kwestie van proberen de auto zo snel mogelijk te maken, de 919 is dit jaar een grote evolutie. We hebben een groot doel, terwijl iedereen ons na zo’n sensationeel jaar natuurlijk wil verslaan. We zijn eer klaar voor. De competitie wordt zwaar, maar we zijn goed voorbereid.”

De competitie in het FIA World Endurance Championship lijkt elk jaar zwaarder te worden, iets waar Mark Webber flink van geniet na zijn overstap van de Formule 1 naar het FIA WEC. “De reputatie van het WEC is de afgelopen jaren toegenomen, vooral wanneer iemand als Porsche toetreedt en de druk op de tegenstanders zet", zegt Webber. "Daarbovenop waren de races ook behoorlijk gaaf, we hadden echt wat zware races. Veel van de 6-uursraces en Le Mans waren om je nagels bij af te bijten en dat vinden de fans natuurlijk geweldig. De coureurs genieten er ook van. Het racen was echt gaaf en dat is een compliment aan de hele serie.”

Koopjedeal


De beste dagdeals met grote kortingen! Elke dag nieuwe dagaanbiedingen overzichtelijk weergegeven en altijd up-to-date. Profiteer van deze koopjes. Bekijk de dagaanbiedingen van vandaag! Kijk HIER of er iets bijzit voor je!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS