Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Zint BMW op terugkeer naar Le Mans?

Uitgegeven door Johan Vis • 28 oktober 2015 08:57

BMW is aan het onderzoeken om terug te keren naar Le Mans. Ian Robertson, marketingbaas bij BMW, liet weten dat de terugkeer naar de fameuze 24-uurs race op de agenda staat. Echter staat in de kanttekening niet om welke klasse het zou gaan, LMP1 of GT, wat voor de hand ligt nadat men de nieuwe BMW M6 GT3 introduceerde dit jaar.

BMW V12 LMR

Eerder dit jaar staken de geruchten al de kop op over een terugkeer van het Beierse merk in het lange afstandsracen, maar in de Britse pers wordt nu gesuggereerd dat BMW in 2018 een waterstof aangedreven LMP1 bolide introduceert die vanaf 2020 moet meestrijden op het Franse circuit.

Daarnaast lijkt het meest voorhand liggende dat men zich inschrijft voor de bekende ‘Garage 56’ voor Le Mans, maar kan men ook kiezen om direct als LMP1-team aan de start te verschijnen. Robertson geeft daarbij de volgende quote, “Garage 56 is niet erg bekend, en zijn daarom bang dat de investering zich niet direct terugbetaald.”

Opvallend detail aan alle geruchten rondom BMW is dat men al een waterstof aangedreven BMW 5 Series GT prototype hebben rondrijden in samenwerking met Toyota, ook uitkomend in de LMP1-klasse van de FIA WEC.

De nieuwe technologie die BMW wil gebruiken voor Le Mans moet eerst nog goed gekeurd worden door de FIA en kan er zelfs voor zorgen dat fabrikanten als Audi en Porsche zich tegen de borst voelen gestoten door de komst van nieuwe regels.

Ook Jens Marquardt, BMW Motorsport baas, gaf recent een interview op Autosport.com en vertelde het volgende, ‘LMP1 is, op dit moment, een grote hybride show, en als we daar nu instappen zullen we niet vooraan mee doen als vijfde fabrikant (na Audi, Toyota, Porsche en Nissan).

De laatste keer dat BMW het Franse circuit bezocht is alweer 16 jaar geleden, in 1999 won men de 24 uur van Le Mans met de legendarische BMW V12 LMR Le Mans prototype.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS