Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Winnaar Brendon Hartley had gemengde gevoelens toen Toyota uitviel: "Mijn hart brak voor Toyota"

Uitgegeven door Wim Boekel • 21 juni 2017 08:53 • Print artikel

Brendon Hartley van concurrent Porsche vond het hartverscheurend toen hij op de zaterdagnacht van de 24 Uur van Le Mans de twee Toyota’s zag uitvallen. Het Japanse merk leek terug te slaan, nadat men in 2016 de wedstrijd in de slotfase verloor, met een comfortabele pole position en de leiding in de wedstrijd in de openingsfase. Maar in een tijdsbestek van drie uur zag het team uit Keulen de hoop op de overwinning vervliegen.

Porsche 2 wint 24U le Mans

“Mijn hart brak voor Toyota in de nacht, toen ik hun auto’s zag uitvallen”, reageerde de winnaar met de Porsche 919 Hybrid tegen het Engelse Autosport. “Ik voelde me triest, vooral na vorig jaar. Het is een brute race. Toyota’s lot was wreed en dan de zusterauto ook. Ik had gemengde gevoelen toen ik voorbijkwam. Ik zag hem erg, erg rustig lopen en dat was toen ik begreep dat we voor de overwinning vochten.”

“Je kunt deze verhalen niet schrijven. Het is Le Mans, het is altijd onvoorspelbaar. Soms aan het begin van de race geloof je niet dat het mogelijk is dat zo’n verhaal bestaat, maar dat doet het. We dachten dat we onze kans op de overwinning verloren hadden. Dit is een moment dat ik de rest van mijn leven onthoud.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS