Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Will Stevens kijkt uit naar tweede Le Mans: "Le Mans fantastisch! Meest negatieve is gebrek aan slaap"

Uitgegeven door Wim Boekel • 15 juni 2017 16:42 • Print artikel

LE MANS - Voormalig Formule 1-coureur Will Stevens heeft zijn doelen gezet op een tweede podiumfinish in Le Mans. De 25-jarige coureur komt in de Ferrari van JMW Motorsport in actie met rookies Rob Smith en Dries Vanthoor. Tijdens de 24 uur van Le Mans komt de Brit voor het eerst in actie met de Ferrari in de GTE-Am tijdens een wedstrijd. Dat betekent niet dat de coureur onervaren is op het Circuit de la Sarthe. Vorig jaar pakte hij met G-Drive Racing de tweede plek in de LMP2 tijdens de endurancerace.

2017 Wil Stevens


“Le Mans was vorig jaar een fantastische ervaring en ik ben zo blij om dit jaar terug te keren, vooral omdat we in de positie zitten om voor de eer in de GTE-Am te gaan”, zegt Stevens tegen Paddock Talk. “Er is niet veel om niet van te genieten tijdens de 24 uur van Le Mans. Ik denk dat het meest negatieve het gebrek aan slaap is. De hele raceweek startte al tijdens de keuring, wat iets toevoegt aan de atmosfeer, de rijdersparade, de startprocedure op de grid, het helpt gewoon mee aan de opwinding.”

“Ik heb het gevoel dat ik de transitie heb gemaakt naar Sportscars en GTS van mijn Formule-achtergrond. Enduranceracen is duidelijk een andere filosofie en ik geniet van de teaminspanning. Mijn eerste ervaring op Le Mans was fantastisch. Het claimen van een podiumplaats was voor mij één van de hoogtepunten van het seizoen en ik kijk uit naar de uitdaging met Dries en Rob. Ik ben JMW dankbaar voor het geven van de kans. Ik ontmoette Rob pas bij de eerste test die we vorige maand met Ferrari hadden. Terwijl ik Dries erg goed ken, omdat ik dit jaar een Audi R8 met hem deelnam in de Blancpain Endurance Cup. Mijn eerste impressies van de Ferrari zijn erg positief. Ik ben er zeker van dat we een competitief pakket hebben en dat we meedoen voor een podiumresultaat.”

De leukste dagaanbiedingen; vele producten en items tegen topdeals

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS