Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Weer teamorders en cadeautjes bij Porsche! Tandy moet gas liften... Ho-Pin Tung naar plek 4 + UITSLAG

Uitgegeven door Wim Boekel • 17 september 2017 06:36 • Print artikel

Porsche heeft wederom een overwinning in het FIA World Endurance Championship kunnen bijschrijven aan de palmares. Op het Circuit of the Americas pakten Earl Bamber, Brendon Hartley en Timo Bernhard de vierde overwinning op rij voor Porsche, die door teamorders tot stand kwam.Met nog acht minuten te gaan liet teamgenoot Nick Tandy een voorsprong van tien seconden op de Porsche 919 Hybrid van Brendon Hartley weglopen. Waarna de Kiwi buitenom in bocht 1 inhaalde. Daarna bleef het gat klein en kwam de Porsche #1 met slechts 0,297 seconde voorsprong over de finish. Waarmee dit alweer de derde race was waar teamorders door het merk uit Weissach werden opgelegd. Het betekende dat een zo goed als gewonnen race voor Tandy en zijn teamgenoten Andre Lotterer en Neel Jani uit handen gegeven werd.

De Toyota’s gaven de twee Duitse bolides meer weerstand dan na de kwalificatie verwacht mocht worden. Kazuki Nakajima pakte de leiding aan het begin van de race, doordat het team uit Keulen de twee auto’s op een andere strategie had gezet. Waar Porsche van banden wisselde bij de eerste stops, reden de Japanners juist door. Uiteindelijk finishte Kazuki Nakajima, Sebastien Buemi en de voor Anthony Davidson ingevallen Stephane Sarrazin op 21 seconden en de zuterauto 23 seconden daarachter. Doordat Kamui Kobayashi Jean-Eric Vergne in de Manor Oreca raakte, kwamen daar nog eens 10 seconden bovenop.

In de LMP2 legde Signatech Alpine Matmut beslag op haar eerste overwinning van het seizoen. Gustavo Menezes had op de finish 30,337 seconden voorsprong op de Vaillante Rebellion #13. De auto moest in de slotfase naar binnen voor een kapot linke achterlicht. Ook Menezes moest nog naar binnen voor een kapotte achterkap. Op dat moment had de Signatech-coureur een voorsprong van rond de minuut.

Op de derde plek kwam de tweede Vaillante Rebellion over de finish. Ho-Pin Tung moest samen met Oliver Jarvis en Thomas Laurent genoegen nemen met de vierde positie.

Uitslag 6 uur van de Circuit of the AmericasMis hem niet! De extra trekking van de Staatsloterij. Check HIER voor meer informatie!


MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS