Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Waarom ging Ho-Pin Tung het gevecht niet aan met de Porsche LMP1: "Ik sprak met Greg Wheeler en.."

Uitgegeven door Wim Boekel • 19 juni 2017 13:07 • Print artikel

Ho-Pin Tung en zijn teamgenoten Oliver Jarvis en Thomas Laurent, van Jackie Chan DC Racing mochten in hun LMP2-auto even ruiken aan de overwinning in de 24 uur van Le Mans. De LMP1-bolides van Toyota en Porsche hadden het lastig en er bleven er uiteindelijk slechts twee over. Toch was het de Porsche met startnummer 2 die de Oreca van de Nederlandse Chinees voorbij stak. Anders had Tung met zijn teamgenoten de sensatie van Le Mans geweest, waar nog jaren over nagesproken ou worden.

Ho-Pin Tung Jackie Chan DC Racing


“Als iemand dat ons voor het weekend had verteld, had ik gezegd dat ze gek waren”, vertelde Tung na de wedstrijd tegen Sportscar365. “Er is veel gesproken over de kansen om op het podium te eindigen, maar eigenlijk om fysiek de race te leiden, ik weet niet of iemand zich dat had kunnen voorstellen.” De Nederlander zei dan ook dat men niet van plan was om het gevecht met de enige overgebleven Porsche aan te gaan, maar zich juist te richten op de overwinning in de LMP2.

“Voordat ik voor mijn laatste drie stints in de auto ging, sprak ik met Sam Hignett en Greg Wheeler, onze engineer en teammanager, en eigenlijk was het plan van aanval of we gingen pushen of de overwinning in de LMP2-klasse als prioriteit te stellen”, aldus Tung. “Voor ons was de LMP2-overwinning erg belangrijk. Niet om Le Mans hier te winnen, het is zo speciaal, maar ook voor het World Endurance Championship is het een erg belangrijke race. Het is iets wat we zeker niet op het spel wilden zetten, omdat het vanuit onze calculaties bleek dat Porsche ons ging inhalen, wat eigenlijk ook gebeurde.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS