Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Voormalig Formule 1-coureur Karun Chandhok in legendarische Gulf-kleuren naar de 24U van Le Mans

Uitgegeven door Wim Boekel • 1 juni 2017 08:54

De kleuren oranje en lichtblauw van Gulf behoren bij de 24 Uur van Le Mans. Sinds jaar en dag zijn ze bij de legendarische race aanwezig en dit jaar zijn ze op het Circuit de la Sarthe te zien op de Tockwith Motorsport Ligier JS P217. De auto zal bestuurd worden door Nigel Moore, Phil Hanson en voormalig F1-coureur Karun Chandhok. Na de 24U zijn de Gulf-kleuren ook te bewonderen op de bolide in de European Le Mans Series en FIA World Endurance Championship, waaraan het team wil gaan deelnemen.



“Het is een extreem opwindende ontwikkeling voor TMS en we zijn blij om het iconische blauw en oranje dit jaar, waarin Gulf haar 50e verjaardag viert, te dragen bij ons eerste deelname in Le Mans”, vertelt teambaas Simon Moore. “Zoal velen groeide ook ik op met de GT40s, Mirages en McLarens in de sportieve Gulf-kleuren en we hopen dat we ons eigen kleine hoofdstuk aan Gulfs lange racehistorie kunnen toevoegen.” Naast TMS rijdt ook een Porsche 911 RSR met de beroemde Gulf-kleuren in Le Mans.

“Deze nieuwe overeenkomst met Tockwith Motorsport geeft ons een aanvullende dimensie aan het motorsportprogramma gedurende 2017”, vertelde de Gulf International Global Vice President Marketing, Vicki Kipling. “Het is fantastisch nieuws voor de vele Gulf-gasten die naar Le Mans komen, als ook voor de velee Gulf-enthousiastelingen die overal zijn, dat we in Le Mans twee racewagens in de Gulf-kleuren hebben.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS