Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Voormalig F3-coureur Mikkel Jensen wordt test- en reservecoureur voor BMW in het FIA WEC

Uitgegeven door Wim Boekel • 14 maart 2018 09:56 • Print artikel

Voormalig F3-coureur Mikkel Jensen is door BMW bevestigd als reservecoureur voor het seizoen 2018/19 van het FIA World Endurance Championship. De 23-jarige coureur gaat deze week al de BMW M8 GTE op Motorland Aragon testen. De coureur gaat daar rijden, samen met de vaste BMW-WEC-coureurs Augustus Farfus, Phillip Eng en Martin Tomczyk.

Mikkel Jensen

In een verklaring zegt BMW dat de endurance test de jonge Jensen een goede kans gelegenheid biedt om zich het rijgedrag van de BMW op het circuit eigen te maken. De coureur tekende onlangs een contract bij de autofabrikant uit Bayern, nadat hij de afgelopen twee jaar in het Europees F3 kampioenschap reed. BMW plaatste de Deen bij het team van Walkenhorst Motorsport in de Blancpain GT Series Endurance, daarnaast reed de coureur voor het team van AT Racing in de LMP3 van de Europese Le Mans Series.

"Ik ben erg blij om aan te kondigen dat ik een test- en reservecoureur van BMW Motorsport in het FIA WEC superseizoen wordt verklaarde de Deen aan Sport.tv2.dk. Wat een beest is de BMW M8 GTE!", verklaarde de 23 jarige Deen aan Sport.tv.dk en op Twitter.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS