Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Volledig seizoen LMP2 voor Jeroen Bleekemolen in 2017 met als hoogtepunt...

Uitgegeven door Wim Boekel • 24 augustus 2016 06:32

Jeroen Bleekemolen gaat in 2017 in de LMP2-klasse van het IMSA WeatherTech Sportscar Championship en de 24 uur van Le Mans rijden. Voor het vierde jaar op rij gaat de coureur uit Aerdenhout samen rijden met Ben Keating, die een nieuwe Riley Mk. 30 LMP2-auto heeft gekocht.

Jeroen Bleekemolen

De Nederlander en de Texaan reden de afgelopen jaren in een Dodge Viper GT3-R’s in het kampioenschap. De verwachting is dat het team gaat rijden met de ViperExchange.com reclame. Ben Keating vertelt over de aanschaf van de auto: “Om te zeggen dat ik me comfortabel voel met het rijden in een door Multimatic Riley gebouwde auto is een understatement. We kennen elkaar, ik ken hun producten en ik weet wat we kunnen verwachten. Het LMP2-programma is zeker een nieuw hoofdstuk in mijn racecarrière, maar ik ben blij om dat in Multimatic Riley-gebouwde raceauto te doen.”

Het tweetal reed dit jaar al in de LMP2 tijdens de 24 uur van Le Mans. Ze kwamen uit in de Oreca 03R Nissan van Murphy Prototype, waar ze samen reden met de Belg Marc Goossens.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS