Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

VIDEO: Een terugblik op het bewogen jaar van het FIA World Endurance Championship

Uitgegeven door Wim Boekel • 13 december 2016 15:02 • Print artikel

Het was een bewogen jaar in het FIA World Endurance Championship. Ford deed zijn intrede in de GTE-Pro-klasse en ging de heroïsche strijd aan met Ferrari. Een gevecht zoals deze ook in de jaren ’60 tussen de twee merken plaatsvond. Tijdens de 24 uur van Le Mans kwam het Amerikaanse merk aan de start met vier auto’s en schreef het de legendarische wedstrijd bij zijn terugkeer direct op zijn naam. Een groot contrast met Toyota dat in de slotfase de overwinning verloor, toen de auto op start-finish stilviel.

World Endurance Championship


Natuurlijk waren er ook de spannende races over zes uur gedurende het jaar, waarin stevige onderlinge gevechten plaatsvonden in zowel de LMP1, LMP2, GTE-Pro als GTE-Am. In de LMP1 was het wederom Porsche die de titel binnenhaalde, zowel bij de fabrikanten als bij de coureurs en het profiteerde van de uitval van Toyota tijdens de belangrijkste race van het jaar op het Circuit de la Sarthe.

Het was ook een jaar dat gekenmerkt werd door afscheid van de sport. Audi gooide na 18 jaar enduranceracen de handdoek in de ring en kondigde na dit seizoen zijn vertrek uit de sport aan. Mark Webber stopte als professioneel coureur voor Porsche en Rebellion vertrok uit het LMP1-kampioenschap. De hoogste tijd om terug te kijken op wederom een spannend jaar enduranceracen.MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS