Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

VIDEO: De hoogtepunten van het FIA World Endurance Championship

Uitgegeven door Wim Boekel • 24 december 2015 17:53

RaceXpress blikt de laatste dagen van het jaar terug op de hoogtepunten van de autosport in 2015. Vandaag deel 1 van de hoogtepunten van seizoen 2015! Dit jaar was een bijzonder jaar in het FIA World Endurance Championship. Porsche domineerde het kampioenschap met de titels in zowel de LMP1 als GTE-Pro. Het Duitse merk had slechts twee jaar nodig om de diverse titels voor zich op te eisen.

Porsche LMP1 WK 2015

Daar bleef het niet mee want op het Circuit de la Sarthe gaf Nico Hulkenberg, samen met Nick Tandy en Earl Bamber, het merk uit Weissach haar 17e overwinning in de 24 uur van Le Mans. De grootste concurrentie kwam van het zusterbedrijf Audi, welke door bleef vechten tot het bittere eind.

In de Porsche 919 Hybrid met startnummer 17 mocht Mark Webber zich eindelijk samen met Brendon Hartley en Timo Bernhard tot wereldkampioen laten kronen. Het zorgt er voor dat het enduranceracen ook bij jonge coureurs steeds populairder wordt en als mooi alternatief carrièrepad naast de Formule 1 gezien wordt. Reden genoeg dus om terug te kijken op het kampioenschap van 2016.



 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS