Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Toyota zegt interesse te hebben in de nieuwe regels van de LMP1: "We weten te weinig"

Uitgegeven door Wim Boekel • 3 maart 2018 05:11 • Print artikel

Toyota verwacht ook na 2019/2020 in het FIA World Endurance Championship actief te blijven. Na dat seizoen worden de nieuwe regels van kracht. De Japanners zijn de enige fabrikant die op dit moment in het LMP1-kampioenschap aanwezig is. Toch bevestigt het team interesse in de nieuwe regels te hebben.

Toyota WEC


"We zijn geïnteresseerd in de regels na 2020", aldus Pascal Vasselon. "Zoals het er nu uit ziet, worden het GT Prototype-auto's. We weten op dit moment nog te weinig over de regels. Wanneer we de reglementen kennen en nog steeds geïnteresseerd zijn, willen we er natuurlijk bij zijn."

Volgens Vasselon is het niet logisch dat men een seizoen stopt met het kampioenschap. "We zijn of geïnteresseerd in 2020 en we overbruggen het gat of we zijn dat niet en dan stoppen we misschien", aldus de Fransman. Toch ontkent de technisch directeur dat de regels tot 2021 vertraagd kunnen worden. "Op het moment is het doel 2020 en we moeten het niet vertragen. Het moet 2020 blijven. Dat is waarom de planning wat krap begint te worden, maar het is nog werkbaar."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS