Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Toyota wil meer weten en neemt voor oktober geen besluit over haar toekomst in het FIA WEC

Uitgegeven door Wim Boekel • 4 september 2017 13:02 • Print artikel

MEXICO-STAD - Toyota Gazoo Racing neemt pas op zijn vroegst in oktober een beslissing over haar toekomst in het FIA World Endurance Championship. Na het onverwachte aangekondigde vertrek van Porsche is het Japanse merk in 2018 de enige overgebleven fabrikant in de LMP1-klasse van het kampioenschap. Daarmee zijn er ook vraagtekens boven het team uit Keulen komen te hangen.

Toyota

De renstal heeft een contract met de organisatie van het FIA WEC tot het einde van 2019, maar een beslissing over de toekomst van Toyota in het kampioenschap worden volgens technisch directeur Pascal Vasselon pas genomen als meer details in de komende weken, over het kampioenschap bekend gemaakt worden.

“Zoals jullie weet volgen er snel wat aankondigingen. We moeten deze informatie krijgen, er naar kijken en terugkomen met een mening en daarna wat beslissingen”, verklaarde Vasselon tegenover de media in Mexico. “Het wordt niet voor oktober op zijn vroegst om onze gedachten op te maken. We moeten gewoon wachten en zien wat er in de komende dagen gaat komen.”

“Het is lastig om er op het moment commentaar op te geven, omdat we eigenlijk nog geen aankondiging van wat de ACO en de FIA willen doen. Dus is het te vroeg om het te bespreken.” Vasselon bevestigt dat Toyota het meest waarschijnlijk volgend jaar met twee auto’s in Le Mans rijdt, maar sluit niet uit om met één LMP1-auto in de rest van het kampioenschap uit te komen. Wanneer hem wordt gevraagd onder welke condities Toyota in de LMP1 blijft, benadrukt de technisch directeur dat er meer competitie moet zijn met de nieuwe regels in Le Mans met een vooruitblik naar 2020.

“Als we blijven is dat met de vooruitzichten van 2020. Het is met het vooruitzicht van het later verwelkomen van nieuwe deelnemers”, vertelde de Fransman. “We moeten weten wat de kalender wordt, of deelnemers komen, en we baseren ons op de regels waar we naar toe gaan. Dat zijn de drie elementen: kalender, deelnemers en regels.”

“Dit weekend zijn we hier om informatie te krijgen, te begrijpen wat de condities zijn. Verwacht geen verklaring van onze kant in de komende dagen. Je kunt terugkomen met vragen, maar je krijgt geen antwoorden. We zijn gebleven waar we stonden in Le Mans, de gedeelde aankondiging voor 2020. Dingen veranderen, dat is duidelijk. Nu moeten we informatie krijgen. We moeten begrijpen wat er gaat gebeuren en wat de omstandigheden gaan zijn."

“Maar opnieuw, niet voor oktober. Ik verwacht van onze kant geen verklaring voor oktober.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS