Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Toyota voert eerste test uit met LMP1-bolide TS050 Hybrid plus updates, line-up volgende maand

Uitgegeven door Wim Boekel • 23 januari 2018 02:31 • Print artikel

Toyota heeft een eerste succesvolle test met de laatste versie van de TS050 Hybrid uitgevoerd. Met deze auto gaat men het gevecht met de privéteams aan in het superseizoen van het FIA World Endurance Championship. De ge-update versie van de LMP1-auto kreeg een driedaagse test op het Aragon circuit met Sebastien Buemi en Mike Conway aan het stuur.



"Het was een goede start, we maakten veel kilometers en er waren geen punten van zorg", reageerde een woordvoerder van Toyota tegen het Engelse Autosport. De auto is weinig veranderd ten opzichte van zijn voorganger. De Japanse autofabrikant zette namelijk de ontwikkeling stil toen Porsche zich terugtrok uit de LMP1. De woordvoerder legde uit dat dat auto minimale updates heeft, welke gebaseerd zijn op ervaring vanuit 2017.

De planning is dat Toyota haar line-up voor 2018/19 begin februari gaat onthullen, vlak voordat de inschrijvingslijst voor het FIA WEC en de 24 uur van Le Mans op 9 februari bekend gemaakt gaat worden. De Japanners hebben aangegeven dat de line-up ongewijzigd blijft. De geruchten gaan echter dat Fernando Alonso nog in gesprek is met Toyota voor Le mans, hoe dat verder invulling moet gaan krijgen is nog onbekend.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS