Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Toyota toont ambitie na vertraging, tijdens de vrije trainingen in Shanghai + UITSLAG

Uitgegeven door Wim Boekel • 3 november 2017 13:05 • Print artikel

Toyota heeft haar tanden laten zien tijdens de eerste vrije trainingen in Shanghai. Het Japanse merk was in beide sessies sneller dan de LMP1 van Porsche. De start van het FIA World Endurance Championship-weekend werd vertraagd door een probleem met de communicatie op de baan.

Toyota Gazoo Racing

Vrije training 1
De communicatie tussen racecontrole en de baanmarshals verliep niet vlekkeloos, waardoor een set aan reserve communicatiemiddelen ingezet moesten worden. Nadat deze ingezet was, ging de sessie van start, waarin Mike Conway een tijd van 1.47,182 neerzette in de Toyota TS050 Hybrid. Na de 90 minuten durende sessie kwamen de Porsche 919 Hybrid #1 en #2 op respectievelijk positie 2 en 3. De Toyota was snelste in de eerste sessie.

In de LMP2 reed Vaillante Rebellion naar een tijd van 1.52,533. Mathias Beche zette de tijd neer voor het Zwitsers/Engelse team. In de GTE-Pro was het Stefan Mücke die namens Ford de snelste tijd neerzette. In de GTE-Am ging de eer naar de Spirit of Race Ferrari 488 GTE met aan het stuur Miguel Molina.

Vrije training 2
In de tweede training was het Toyota die haar ambities kracht bijzette door zowel plek 1 als 2 voor haar op te eisen. De auto met het nummer 7 was de snelste met 1.44,741. De tijd werd wederom door Conway neergezet. De Brit was goed op dreef en was maar liefst 0,390 seconde sneller dan zijn landgenoot Anthony Davidson in de zusterauto. De beide Porsches moesten zelfs een halve seconde toegeven.

Vaillante Rebellion zette in de LMP2 haar vorm door. In de tweede training klokte Nelson Piquet de snelste tijd neer met 1.50,556. Daarmee was de Braziliaan de teamgenoot van Ho-Pin Tung, Thomas Laurent met drie tienden van een seconde de baas. In de GTE-Pro ging James Calado naar de snelste tijd met de AF Corse Ferrari, terwijl Matteo Cairoli in de Dempsey Proton Racing Porsche 911 RSR naar de snelste tijd ging.

Uitslag 1e vrije training 6 uur van Shanghai


Uitslag 2e vrije training 6 uur van Shanghai
Denk aan de volgende trekking van de Staatsloterij! Weer vergeten? Kijk eens naar de mogelijkheid om automatisch meespelen

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS