Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Toyota pakt 1-2 in Fuji; Ho-Pin Tung ziet concurrentie inlopen + UITSLAG

Uitgegeven door Wim Boekel • 15 oktober 2017 14:28

Toyota heeft op een verregend Fuji een 1-2 gepakt voor het FIA World Endurance Championship en houdt daarmee haar titelaspiraties levend. Kazuki Nakajima, Sebastian Buemi en Anthony Davids werden na 115 ronden tot winnaars uitgeroepen in een race waarbij de safetycar zeven keer de baan op moest en de rode vlag twee keer werd uitgehangen.



Na de start nam Earl Bamber in de Porsche nog de leiding in de wedstrijd, maar een safetycar gooide roet in het eten. De auto viel een ronde terug in het derde uur, doordat Timo Bernhard problemen had met de condities. Uiteindelijk was er niet meer dan een vierde plek voor de leiders in het kampioenschap. Dat zorgt er voor dat zowel de rijders- als het constructeurskampioenschap voor Toyota nog in leven is. De Porsche van Andre Lotterer moest zijn neus in het eerste uur van de race laten vervangen door een aanvaring met Sebastien Buemi. De safetycar kwam de baan op met nog 1 uur en 40 minuten te gaan en tien minuten later met rood afgevlagd. Uiteindelijk met nog veertien minuten te gaan werd de race uiteindelijk beëindigt. Eerder wilde men nog tien minuten gaan rijden, maar door de verslechterende condities werd dit afgeblazen. Met de omstandigheden die meewerkten behaalde Toyota voor het eerst sinds mei weer een overwinning in het FIA WEC. Overigens kwam Anthony Davidson niet in actie door de slechte omstandigheden op de baan. Rode vlaggen die uithingen zorgden er voor dat de Toyota-coureur niet in de auto kon stappen. De Brit miste eerder de race in Amerika.

In de LMP2 ging de overwinning naar Bruno Senna, Julien Canal en Nico Prost in de Vaillante Rebellion. Het team leidde de wedstrijd vanaf de start en pakte daarmee punten terug op de kampioenschapsleiders Oliver Jarvis, Thomas Laurent en Ho-Pin Tung. Het drietal eindigde op de derde positie. Laurent kwam niet in actie, maar vanwege de weersomstandigheden krijgt hij waarschijnlijk alsnog de punten toegekend. Nicolas Lapierre, Andre Negrao en Gustavo Menezes eindigde als tweede in de Signatech Alpine A470.

Uitslag 6 uur van Fuji

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS