Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Toyota lijkt in het Super Seizoen in 2018/2019 verder te gaan in het FIA World Endurance Championship

Uitgegeven door Wim Boekel • 25 oktober 2017 16:43 • Print artikel

Toyota lijkt een stap dichterbij het bevestigen van haar deelname aan het FIA World Endurance Championship. De Japanners evalueren een eventueel langer verblijf in het endurancekampioenschap, nadat Porsche eerder dit jaar bekend maakte dat ze zich uit het kampioenschap terug zouden trekken. Uit commentaren tijdens de Tokyo Motor Show lijkt Toyota Gazoo Racing uit Keulen deel te nemen aan het Super Seizoen in 2018/2019 en ook daarna wanneer de nieuwe regels in werking treden.

Toyota Gazoo Racing

Tijdens de autoshow zei Toyota Gazoo Racing President Shigeki Tomoyama dat de nieuwe regels van de FIA en ACO, welke in december bekend gemaakt gaan worden, interessant zijn voor de fabrikant. “Wanneer de rust is weergekeerd, nemen we een beslissing, maar we gaan waarschijnlijk door in een nieuwe topklasse, die ze lijken te gaan creëren”, zei de Japanner in Autocar.co.uk. “We kijken om te blijven, alleen met het doel te winnen.”

Tegelijkertijd gaf een woordvoerder van Toyota de volgende mededeling: “Toyota is bereid om deel te nemen aan het WEC 2018-2019, maar onze toewijding hangt af van de bevestiging van de aangepaste regels.”

Ondertussen gaan gesprekken tussen de FIA, ACO en huidige en mogelijke fabrikanten door. Een definitieve bevestiging van Toyota's plannen worden verwacht in december, wanneer de nieuwe regels worden gepresenteerd tijdens de FIA Motor Sport Council.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS