Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Toyota kaapt pole position weg voor de neus van Porsche in Shanghai; Ho-Pin Tung op plek 4 + UITSLAG

Uitgegeven door Wim Boekel • 4 november 2017 09:57 • Print artikel

Kamui Kobayashi en Mike Conway hebben samen de pole position gepakt voor de 6 uur van Shanghai. Tijdens de voorlaatste ronde van de FIA World Endurance Championship zetten de twee coureurs een gemiddelde tijd neer van 1.42,832, waarmee ze elke sessie de beste tot nu toe waren dit weekend.De Porsche 919 Hybrid met Nick Tandy en Andre Lotterer moesten op plek 0,440 seconden toegeven. Andre Lotterer werd in eerste instantie een rondetijd afgenomen omdat hij de baanlimieten overschreed. De derde positie was eveneens voor Toyota. De Porsche die het wereldkampioenschap leidt, kwam niet verder dan de vierde startpositie. Het kwam met name door een spin van Earl Bamber, waardoor hij schade aan de auto opliep. Daardoor was de coureur niet meer in staat om zijn tijd te verbeteren.

In de LMP2 ging de pole position naar Vaillante Rebellion, waarmee het team goede zaken doet richting de titel. Naast de eerste startplek pakten ze ook een cruciaal punt. Bruno Senna en Julie Canal waren de G-Drive Racing Oraca van Romain Rusinov en Leo Roussel met minder dan 0,3 seconden de baas. Het team van Ho-Pin Tung met de Jackie Chan DC Racing Oreca vertrekt van plek 4. Van teamgenoot Thomas Laurent werd de snelste tijd afgenomen voor het overschrijden van de baanlimieten.

Kwalificatie LMP1 en LMP2, 6 uur van ShanghaiNog maar een paar dagen tot de volgende trekking van de Staatsloterij; grijp je kans eens deze keer

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS