Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Toyota is Porsche de baas en pakt eerste startrij in Silverstone + UITSLAG

Uitgegeven door Wim Boekel • 16 april 2017 00:12 • Print artikel

Toyota heeft de volledige eerste startrij in beslag genomen voor de 6 uur van Silverstone. Daarmee was het Japanse team Porsche de baas voor de eerste wedstrijd van het seizoen van het FIA World Endurance Championship. Kamui Kobayashi en Mike Conway zetten de snelste tijd neer in de Toyota TS050 Hybrid met een gemiddelde tijd van 1.37,394. Teamgenoten Kazuki Nakajima en Anthony Davidson volgden op 0,289 seconden.

Toyota

De Japanners hadden het voordeel, omdat zij gebruik maken van het hoge downforce pakket, waar Porsche met het pakket voor Le Mans reed. Het Duitse merk volgde hierdoor pas op 1,3 seconden. Nick Tandy en Neel Jani bleven in de Porsche 9191 Hybrid teamgenoten Brendon Hartley en Tim Bernhard voor.

In de LMP2 was G-Drive de snelste met Alex Lynn en Pierre Thiriet met een gemiddelde tijd van 1.44,387. Zij bleven Nicolas Lapierre en Matt Rao in de Signatech-bolide voor, gevolg door Jackie Chan DC Racing en Vaillante Rebellion.

In de GTE-Pro waren Harry Tincknell en Andy Priaulx de snelste in de Ford GT. Zij kwalificeerden zich voor de AF Corse Ferrari van Sam Birde en Davide Rigon. De derde plek was voor Nicki Thiim en Marco Sörensen in de Aston Martin. In de GTE-AM had het Britse team echter wel pole met Paul Dalla Lana en Pedro Lamy. Zij werden gevo,gade door de Spirit of Race Ferrari en de Dempsey Proton Porsche.

Kwalificatie 6 Uur van Silverstone

LMP:


GTE

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS