Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Toyota heeft de wereldtitel zelf uit handen gegeven: "Oké, dat is het leven, dat is motorsport"

Uitgegeven door Wim Boekel • 27 november 2017 14:56 • Print artikel

Toyota vindt dat zij dit jaar de wereldtitel van het FIA Wereld Endurance Championship zelf uit hadden hebben gegeven aan Porsche.“Porsche heeft niet echt het kampioenschap gewonnen, wij hebben hem verloren,” zei technisch directeur Pascal Vasselon van het Japanse team tegen het Engelse Autosport. Met de overwinning van Sebastien Buemi, Kazuki Nakajima en Anthony Davidson haalde het team vijf overwinningen in negen races binnen.

“We hebben zes races gedomineerd van de negen en we waren niet in staat om het kampioenschap te winnen", zei de Fransman. “Oké, dat is het leven, dat is motorsport. Volgens Vasselon was het de 24 uur van Le Mans met de Toyota TS050 Hybrid #8, waardoor de vice-kampioenen Buemi en Nakajima de titel verloren.

“Wat betreft #8, verloren we het duidelijk in Le Mans”, zei de technisch directeur. Door een hybride probleem stond de auto bijna twee uur in de pits. “Voor de fabrikantentitel hebben we te veel fouten gemaakt.” Hieronder zitten de twee aanvaringen met de Porsches in de GTE-Pro in Shanghai en Bahrein. In beide gevallen kon de Toyota #7 daardoor niet als tweede over de finish komen.

Toch heeft de vijfde overwinning in Bahrein - bij de afsluiting van het seizoen - een heel ander licht geworpen op het seizoen. De overwinning geeft voldoening, nadat men verder gegaan is met de ontwikkeling van de Toyota TS050 Hybrid. Waardoor er vanaf oktober diverse nieuwe aerodynamische onderdelen beschikbaar kwamen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS