Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Toyota Gazoo Racing ziet zichzelf als underdog voor de FIA World Endurance Championship 6 uur van de Nürburgring

Uitgegeven door Wim Boekel • 16 juli 2017 09:54 • Print artikel

Ondanks dat Toyota de pole position heeft voor de 6 uur van de Nürburgring, verwacht men de underdog te zijn in de race ten opzichte van Porsche. De Japanse fabrikant verwacht tijdens de 3uurs wedstrijd van het FIA World Endurance Championship een nadeel te hebben ten opzichte van het nieuwe hoge downforce pakket van de Porsche 919 Hybrid.

“Van wat we gezien hebben, lijkt het alsof ze 5 tot 6 tienden op ons hebben”, vertelt Anthony Davidson aan het Engelse Autosport. “Ik ben al blij dat het gat zo klein is, dus we geven het gevecht niet op. Niemand van ons heeft nog een dubbele stint gedaan, dus hopelijk is onze auto voorzicht met de banden gedurende de tweede stint.”

Teammanager Pascal Vasselon voegt daar aan toe: “Ze leken goed op de lange runs. Het is lastig om te analyseren, maar ik ga niet zeggen dat we er supergoed uitzien.” Toyota geeft dan ook ruiterlijk toe dat ze niet verwacht hadden om de pole posititon te pakken en geloven juist dat de Duitse bolide de snellere van de twee is. De Porschecoureurs Brendon Hartley en Timo Bernhard lieten de teleurstelling dan ook blijken dat ze niet de eerste tijd hadden. Het probleem ligt volgens Vasselon met name bij het hybride systeem. Volgens de Fransman ligt dit de Porsche traditioneel beter op de Nürburgring.

“Onze dubbele Kers produceert veel te veel energie, wat betekent dat we moeten terugtunen en dat heeft een negatief effect op de balans van de auto en de temperatuur van de remmen”, aldus de teammanager. “Wat betreft de kant van het hybride systeem staan we achter. Het raakt ons en bevoordeeld het Porsche-systeem, omdat zij in staat zijn om zonder problemen het maximale te boosten.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS