Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Toyota Gazoo Racing past line-up aan voor 24U van Le Mans: López en Sarrazin wisselen van auto

Uitgegeven door Wim Boekel • 16 mei 2017 14:02 • Print artikel

Toyota Gazoo Racing heeft haar line-up aangepast voor de aankomende 24 uur van Le Mans. Tijdens de derde wedstrijd van het FIA World Endurance Championship wisselen José María López en Stéphane Sarrazin van auto.Tijdens de eerste wedstrijd in Silverstone crashte López, waardoor hij door een blessure de tweede ronde in Spa-Francorchamps mistte. De Argentijn gaat nu rijden in de derde auto van het team met Nicolas Lapierre en Yuji Kunimoto in de Toyota TS050 Hybrid met startnummer 9. Zijn plek naast Mike Conway en Kamui Kobayashi in de auto met het nummer 7, wordt ingenomen door Stéphane Sarrazin. Hierdoor heeft deze auto weer dezelfde line-up als in 2016. De line-up van de auto met het nummer 7, welke won in Spa, blijft ongewijzigd met Sébastien Buemi, Anthony Davidson en Kazuki Nakajima.

“Door omstandigheden zijn de laatste paar weken gewijzigd als gevolg van de blessure van Jóse María”, vertelde team-president Toshio Sato. “Hij zit helaas in de positie dat hij dit jaar maar een paar raceronden heeft kunnen rijden in het WEC. Dus dachten we allemaal dat het gepast was om de rijdersline-up aan te passen. Ik heb het vertrouwen dat Stéphane goed gaat passen in de line-up van de nummer 7, die kan gaan vechten voor de overwinning. José María, evenals Yuji, gaan dit jaar veel leren in Le Mans, kennismaken van de baan en het evenement in zijn algemeenheid. Daarnaast is het een belangrijke stap voor de toekomst.”

Overigens keert López na de 24 uur van Le Mans weer terug in de auto met het nummer 7, zo meldt het team uit Keulen. Daarmee keert men weer terug naar de oorspronkelijke line-up van Conway, Kobayashi en de voormalig WTCC-coureur.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS