Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Toyota domineert tijdens trainingen voor laatste FIA WEC-race in Bahrein + UITSLAG

Uitgegeven door Wim Boekel • 16 november 2017 22:13

Toyota heeft zich tijdens de vrije trainingen van het afsluitende weekend van het FIA World Endurance Championship in Bahrein van haar snelste kant laten zien. Zowel in de eerste als tweede vrije training pakte het Japanse merk de eerste twee posities. De eerste sessie werd overigens wel gekenmerkt door een lange rode-vlag-situatie.



1e Vrije training

Mike Conway zette al vroeg een snelle tijd neer met 1.42,313, waarmee hij in zijn Toyota TS050 Hybrid de tweede auto van het merk aftroefde. De Porsches legden beslag op derde en vierde plek. Beiden eerste runs van de Duitse bolides werden afgebroken door de rode vlag.

Een olielek aan de Ford GT van Harry Tincknell zorgde ervoor dat er zoveel olie op de baan lag, dat de training werd stilgelegd om dit op te ruimen. Het duurde bijna 40 minuten voordat de baan weer werd vrijgegeven. Ondanks dat er extra tijd werd gegeven om te trainen, waren er weinig verbeteringen meer te zien.

In de LMP2 zette Nelson Piquet de snelste tijd neer in de Vaillante Rebellion met een tijd van 1.48,707. Daarmee zat de Braziliaan 0,3 seconden van Loic Duval. De Fransman die in het verleden voor Audi in de LMP1 reed, kwam met de G-Drive Racing Oreca in actie. Jackie Chan DC Racing, het team van Ho-Pin Tung kwam in de klasse niet verder dan de zevende positie.

In de GTE-Pro zette Alessandro Pier Guidi de snelste tijd neer in de AF Corse Ferrari, terwijl in de GTE-Am Matteo Cairoli de snelste tijd klokte met de Dempsey Proton Racing Porsche.

Vrije training

In de nachttraining was het wederom Toyota die de snelste tijd neerzette. Dit keer was het Kazuki Nakajima die de snelste was en daarmee Jose Maria Lopez aftroefde. De Japanner zette de snelste tijd neer met 1.40,095 en was daarmee een halve seconde sneller dan zijn teamgenoot. Porsche moest wederom om gepaste afstand toekijken. Brendon Hartley leidde de Porsche en kwam 1 tiende tekort, terwijl Nick Tandy 0,760 seconde toegaf.

In de LMP2 waarschuwde Rebellion Racing wederom Jackie Chan DC Racing in de strijd om de titel. Bruno Senna was een halve seconde sneller dan de Chinese Oreca. De Braziliaan zette een tijd neer van 1.47,664. Senna werd op plek 2 gevolgd door de zusterauto. Op plek 3 kwam de Jackie Chand DC Racing auto. Thomas Laurent moest echter wel een seconde toegeven.

Aston Martin Racing pakte plek 1 en 2 in de tweede vrije training. Darren Turner noteerde de snelste tijd met 1.58,014. Daarmee was hij vier tienden sneller dan teamgenoot Marco Sorensen. In de GTE-Am was positie 1 voor Clearwater Racing. Matt Griffin zette al vroeg een tijd neer van 1.59,773 en dook daarmee als enige onder de 2 minuten.

Uitslagen vrije trainingen 6 uur van Bahrein





 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS