Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Toyota behoudt zelfde rijders line-up voor het superseizoen, maar wat doen ze met Fernando Alonso?

Uitgegeven door Wim Boekel • 15 december 2017 10:29 • Print artikel

Toyota blijft ook in het superseizoen 2018/2019 van het FIA World Endurance Championship vasthouden aan haar zes vaste coureurs. De fabrikant wachtte tot Bahrein om haar langere verblijf in het kampioenschap te bevestigen, na de bekendmaking van de technische specificatie van de FIA en ACO voor de balance of performance tussen de hybrid en non-hybrid LMP1-auto’s.Eerder gingen de geruchten dat Anthony Davidson en José Maria López het veld moesten ruimen, maar het Engelse Autosport meldt nu dat de verwachting is dat het tweetal naast Sebastien Buemi, Kazuki Nakajima, Mike Cownay en Kamui Kobayashi aanblijven. Davidson mistte dit seizoen op sommige circuits de snelheid in de Toyota TS050 Hybrid, terwijl Lopez op sommige momenten cruciale fouten maakte. De fouten van de Argentijn in Silvertone en Shanghai kostte het team een 1-2 finish en een kans op de fabrikantentitel. Een officiële bevestiging moet volgende week gaan plaatsvinden.

Toch is het afwachten hoe de situatie rond Fernando Alonso zich ontwikkeld, zo meldt het magazine. De Spanjaard wil de 24 uur van Le Mans rijden om uiteindelijke de Triple Crown te bemachtigen. De Formule 1-coureur zou daarbij mogelijk meer races voor het Japanse merk gaan rijden dan alleen de belangrijkste endurance race van het jaar. Een uitbreiding met een derde auto lijkt er niet van te komen, waardoor bij een debuut van Alonso een van de coureurs het veld moet ruimen.

“We houden de zes voor volgend jaar”, reageert de teamdirecteur Rob Leupen tegen het Engelse Autosport. “We hebben lange termijncontracten en blijven daarbij en daar blijven we bij.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS