Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Toni Vilander keert achter het stuur bij het steigerende paard van AF Corse

Uitgegeven door Wim Boekel • 28 juni 2017 11:48 • Print artikel

Toni Vilander vervangt Sam Bird tijdens de 6 uur van de Nurburgring. De Fin moet in de wedstrijd van het FIA World Endurance Championship Bird vervangen, die gekozen heeft voor de Formule E-race in New York. Vilander neemt naast de teamgenoot van Bird, Davide Rigon plaats in de Ferrari 488 GTE met het startnummer 71.

Toni Vilander


Vilander is geen onbekende bij het team van AF Corse en met de Ferrari. De coureur is tweevoudig winnaar van de 24 uur van Le Mans in de GTE-Pro en kwam van 2013 tot en met 2015 uit in het FIA WEC voor de Italiaanse autofabrikant. In 2014 pakte de coureur samen met Gianmaria Bruni de titel. Vanaf 2016 rijdt de Fin voor Rizi Competizione in Amerika en reed recent in de Ferrari van het team in de 24 uur van Le Mans. De coureur zag de finish niet, omdat zijn teamgenoot Pierre Kaffer door een LMP2-bolide uit de wedstrijd werd gekegeld.

“Ik ben blij om in staat te zijn terug te keren in het FIA WEC met de 488 GTE van het AF Corse-team”, reageerde de Ferrari-coureur. “Dit is de kans om mijn teleurstelling van de 24 uur van Le Mans zo snel als mogelijk weg te poetsen. De nummer 71 auto staat op een toppositie in de kampioenschapsstand en ik ga alles wat ik heb geven voor het best mogelijke resultaat op de Nürburgring, om Ferrari te helpen in het fabrikantenkampioenschap en Davide Rigon in de rijdersstand.”

Rigon en Bird staan op dit moment gezamenlijk derde in het GTE-kampioenschap. Ferrari staat tweede in de stand bij de fabrikanten.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS