Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Tegen wie racen Jan Lammers, Giedo van der Garde, Frits van Eerd, Renger van der Zande, Jeroen Bleekemolen en Nick Catsburg?

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 februari 2018 09:05 • Print artikel

Vandaag worden om 15.00 uur de inschrijvingen voor het FIA World Endurance Championship en de 24 Uur van Le Mans bekend gemaakt. Dit jaar rijdt alleen Toyota in de LMP1 als autofabrikant, maar krijgt tegenstand van diverse privé-teams. Wie gaat het de Japanners lastig maken? En tegen wie strijden de Nederlanders Jan Lammers, Giedo van der Garde, Frits van Eerd, Renger van der Zande, Jeroen Bleekemolen en Nick Catsburg?

Racing Team Nederland

Juist in de GTE-Pro gaat dit jaar de strijd der fabrikanten uitgevochten worden. BMW gaat zich hier mengen in het gevecht tussen Ferrari, Ford, Aston Martin en Porsche. Nick Catsburg is een van de coureurs die voor het merk uit Beieren het gevecht met de gevestigde orde aan gaat. Ook Jeroen Bleekemolen heeft weer een startbewijs bemachtigd.

Dan is er natuurlijk nog de LMP2-klasse, waarin Racing Team Nederland uit gaat komen. Frits van Eerd heeft de stap vanuit de European Le Mans Series naar het wereldkampioenschap gemaakt en heeft Giedo van der Garde en Jan Lammers aangetrokken om hem te ondersteunen. Laten we vooral Renger van der Zande niet vergeten, want dat is de Nederlandse coureur die dit jaar in de LMP1 met DragonSpeed kans maakt op de algemene overwinning in Le Mans.

Laat je alvast met de onderstaande teaser opwarmen en kom vanmiddag om 15.00 uur op RaceXpress terug om de aankondiging via de livestream te volgen.MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS