Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Teamgenoot van Ho-Pin Tung, Thomas Laurent, neemt plaats in Toyota LMP1

Uitgegeven door Wim Boekel • 26 oktober 2017 20:04 • Print artikel

Thomas Laurent is geselecteerd om de Toyota TS050 Hybrid tijdens de rookietest in Barhein te gaan rijden. De Fransman is geselecteerd door de officials van het FIA World Endurance Championship. De coureur is teamgenoot van Ho-Pin Tung bij het team van Jackie Chan DC Racing in de LMP2-klasse van het kampioenschap.

Toyota LMP1

“Toen het WEC me de brief overhandigde, die vertelde dat ik geselecteerd was voor de rookietest, stelde ik me er haast niets bij voor dat Toyota erin zat”, reageerde de 19-jarige. “Het is een droom voor me om een LMP1 te rijden en nog meer in een fabrieks-Toyota. Ik ben erg trots en ik wil de ACO en Pierre Fillon, het WEC en Gérard Neveu, alsmede Toyota en Pascal Vasselon bedanken voor het in staat stellen om mijn droom te vervullen.”

Volgens de ACO-president Fillon is de test voor Laurent een grote beloning voor zijn veelbelovende rijzende ster. “Hij klimt omhoog op de trap van het enduranceracen, dat door de ACO ingesteld is en de effectiviteit daarvan demonstreert”, reageert de Fransman. De jonge coureur krijgt 30 ronden tijdens de testdag op 19 november. Welke een dag na het beëindigen van het seizoen is. De overige drie plekken worden gevuld door de top 3-finishers van de World Series Formula V8 3.5-kampioenschap.

De winnaar van het kampioenschap gaat in de Porsche 919 Hybrid rijden. De tweede coureur neemt plaats in de winnende LMP2-bolide en de derde plaats is voor een GTE-Pro bolide. Op dit moment leidt Pietro Fittipaldi leidt op dit moment het kampioenschap voor Matevos Isaakyan en Egor Orudzhev.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS