Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Teambaas Cheng trekt in twijfel dat zijn 19-jarige talent en tevens pupil, een contract bij Rebellion Racing heeft getekend

Uitgegeven door Wim Boekel • 17 december 2017 20:15 • Print artikel

Jack Chen DC Racing mede-teameigenaar David Cheng trekt het contract van Thomas Laurent met Rebellion Racing voor het aankomende superseizoen van het FIA World Endurance Championship in twijfel. Volgens de Chinees heeft de coureur, die afgelopen jaar samen met Ho-Pin Tung in de auto van het Chinese team zat, geen contract met het Zwitsers/Engelse team.

Thomas Laurent

Volgens Cheng bespreekt zijn team nog de opties met de Fransman voor het aankomende seizoen en heeft de coureur dus nog niets getekend. De 19-jarige was ook niet aanwezig bij de presentatie van het LMP1-team van Rebellion Racing in Zwitserland.

“Natuurlijk, voor een jonge opkomende coureur is een stap naar de LMP1 logisch, omdat Thomas gedurende het seizoen, in Le Mans fantastisch werk bij ons heeft gedaan en hij echt indrukwekkend was tijdens de rookie test,” aldus Cheng in een statement. “Ik wist dat er mensen interesse in Thomas hadden getoond, maar de afgelopen maand hadden we een intentieverklaring van Thomas’ contract voor onze line-up in het WEC Superseizoen. Ik zag Thomas gisteren bij onze team 'End of Year-Christmas-Party' en hij vertelde me dat hij niets heeft getekend bij Rebellion, dus de aankondiging kwam natuurlijk als een verassing.”

Cheng begrijpt dat de 19-jarige zijn opties verkent en begrijpt dat hij ook naar andere stoeltjes kijkt, omdat Jackie Chen DC Racing in de LMP2 blijft. Toch benadrukt de Chinees dat de overeenkomst niet geldig is.

“We hebben Thomas helpen ontwikkelen sinds het begin van zijn carričre, maar we houden Thomas niet tegen om zijn mogelijkheden te verkennen,” zei de teambaas. “Hij is altijd onderdeel van onze familie, al kiest hij voor het racen bij ons of bij een ander team. Uiteindelijk gaat de keuze naar waar hij het gevoel heeft dat hij wil zijn. Als hij kiest om naar een ander team in de LMP1 of GTE te gaan, dan wensen we hem het beste en als gevolg daarvan doen we de benodigde aanpassingen aan ons programma. Het is zonde hoe de situatie zich ontwikkelt, maar we bespreken als team de mogelijke acties die we doen, terwijl we wachten op de finale beslissing en de getekende contracten.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS