Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

STATEMENT ACO: Organisator FIA WEC en 24 Uren van Le Mans reageert op vervroegd vertrek Porsche

Uitgegeven door Wim Boekel • 29 juli 2017 06:51 • Print artikel

De ACO, de organisator van het FIA World Endurance Championship en de 24 uur van Le Mans heeft een statement afgegeven over het vervroegde vertrek van Porsche uit het kampioenschap. Het merk beëindigde een jaar eerder haar verblijf in het kampioenschap, dan oorspronkelijk was aangegeven. Porsche gaat zich nu richten op de Formule E. Ondanks het vertrek van het Duitse merk blijft het kampioenschap met slechts 1 fabrieksteam in de LMP1 in tact, zo laat de ACO weten.

2017 LMP1 Porsche


“De Automobile Club de l’Ouest, organisator van het WEC en de organisator van de 24 uur van Le Mans, betreurt dit trieste besluit, omdat het een abrupte beslissing van een van de meest succesvolle en geprezen endurance race fabrikanten is” zo meldt de statement. “Alhoewel de ACO en de FIA de bewakers van het bestaan en de kwaliteit van het FIA World Endurance Championship zijn, we onmiddellijk aan het werk zijn gegaan om de omlijning voor alle betrokkenen in het endurance racen voor het seizoen 2018 uit te zetten. Een seizoen, wat behoorlijk exceptioneel lijkt te worden door de introductie van nieuwe innovaties.”

“Het is duidelijk dat de reductie van de kosten en de stabiliteit, maar ook de inventiviteit, van vitaal belang is om het mogelijk te maken om een spectaculair en attractief kampioenschap voor te schotelen. Dit onvoorspelbare 2018 wereldkampioenschap gaat zonder twijfel, de deelnemers, partners en fans van het endurance racen opwinden en enthousiasmeren.”

Ondanks het verlies van Porsche en zelfs potentieel Toyota, blijft men in het persbericht over een wereldkampioenschap spreken. Tijdens de 6 uur van de Nürburgring meldde Gerard Neveu , directeur van het FIA WEC, dat er tenminste twee LMP1-fabrikanten benodigd zijn voor de status van het wereldkampioenschap. Het is vermoedelijk wachten tot een geplande persconferentie tijdens de race in Mexico, waar de Fransman en de ACO-president Pierre Fillon meer inzicht gaan geven.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS