Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Sarrazin koos eieren voor zijn geld door komst Fernando Alonso: "Ik had een contract tot en met 2018"

Uitgegeven door Wim Boekel • 8 maart 2018 18:42 • Print artikel

Stephane Sarrazin maakte de overstap van het fabrieksteam van Toyota naar het privéteam van SMP Racing. De 42-jarige Fransman beëindigde daarmee een zes jaar durende samenwerking met het Japanse merk. In totaal was de Fransman zes jaar betrokken bij het fabrieksprogramma.

Toyota

De coureur debuteerde in 2012 en kreeg vorig jaar een test- en reserverol, maar keerde wel in 2017 in Le Mans terug met de derde Toyota TS050 Hybrid. Daarnaast verving Sarrazin vaste coureur Anthony Davidson in COTA. Het waren diverse factoren die de Fransman deed besluiten om te vertrekken bij Toyota. Doordat het team dit jaar slechts twee LMP1-auto's inzet in Le Mans, zorgde ervoor dat de kansen op racen in het seizoen 2018/2019 slonken.

"Ik ben blij dat fulltime terug ben met een WEC-stoeltje", zegt Sarrazin tegen Sportscar365. "Toen Toyota stopte met de derde auto en Fernando Alonso vastlegde, wat zonder twijfel erg goed is voor Toyota en het kampioenschap, zette dat mij aan de kant voor wat betreft het rijden. Ik had een contract tot en met 2018, dus als een derde auto naar Le Mans zou worden ingezet, dan had ik daar zeker bij geweest. Maar met slechts twee auto's was het niet makkelijk om te blijven. Steeds wilde ik mijzelf verbeteren en het beste om dat te doen is deelnemen, dus het was in mijn belang om over te stappen. Het is belangrijk om te blijven racen en te vechten voor de overwinning. Ik kreeg recent deze goede kans van SMP om een andere uitdaging te ervaren en ik ben nu blij om de auto en het team te gaan ontdekken."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS